Vox insulta Rivera i dificulta encara més els governs de dretes a Madrid i Múrcia
El partit de Santiago Abascal ha titllat Albert Rivera d'"acollonit" i "pocavergonya"
Madrid

Vox insulta Rivera i dificulta encara més els governs de dretes a Madrid i Múrcia

Les dues investidures autonòmiques, en l'aire per les exigències del partit d'extrema dreta

RedaccióActualitzat

Els pactes postelectorals per formar governs autonòmics amb el suport de Vox, que tant el PP com Ciutadans van donar per fets després del 26M, estan més en l'aire que mai.

El motiu: que a canvi del suport, el partit d'extrema dreta exigeix negociar amb Ciutadans i que els cedeixin àrees de govern a comunitats com Madrid o Múrcia.

"El colmo de la jeta"

Aquest dimecres, després que a Múrcia Vox no donés suport al candidat del PP, els retrets entre Vox i Cs han passat directament als insults.

Els insults els ha emès el mateix compte oficial de Vox a Twitter, titllant Albert Rivera d'"acollonit" i "pocavergonya".

El tuit era resposta a un de previ d'un dels negociadors de Ciutadans, Fran Hervías, en què acusava Vox de ser "socis" del PSOE i Podem.

El tuit de Vox que hi responia també reclamava al líder de Cs que deixés de "llepar el cul a Macron":

 


"Qué nivel, Maribel"

La resposta de Ciutadans ha arribat també via Twitter amb una indirecta a la manifesta homofòbia de Vox: una cançó titulada "Loco Vox" del grup icona gai dels anys 80 Locomía:

 

 

 


 

"El 'community manager' d'estiu" de Vox

Vox, mentrestant, ha responsabilitzat dels insults el seu "CM d'estiu" –el "community manager", el gestor dels comptes a les xarxes socials–, i ha assegurat que "ha de vigilar el llenguatge".

De tota manera, el mateix tuit li ha donat la raó a aquest suposat gestor, dient que el partit "no pot garantir que no torni a passar" si Cs no els fa cas:

 


Els governs de Múrcia i de Madrid, en l'aire

Tot això mentre aquest dijous a la tarda Fernando López Miras, candidat del PP a presidir Múrcia, necessita els vots de Vox per superar la segona votació.

A la Comunitat de Madrid la situació és idèntica, tot i que tenen més temps: el ple d'investidura està fixat pel dimecres de la setmana que ve, dia 10.

Per això el PP s'està esforçant a rebaixar la tensió entre els seus socis, però ho està fent centrant-se a criticar a Vox.

Maroto: "Vox ha de decidir què vol ser quan sigui gran"

Aquest dijous se n'ha encarregat el vicesecretari d'Organització, Javier Maroto, que ha dit que Vox està errant l'estratègia, i que ha de decidir "què vol ser quan sigui gran":

"És un partit que ha arribat a la política a demanar càrrecs ja d'entrada. Ha d'escollir, bàsicament, entre: permetre un govern de centre dreta, d'on procedeixen la immensa majoria dels meus votants, o permetre, amb el meu bloqueig, que governi el partit socialista amb Podem. Aquesta és l'elecció que ha de fer Vox, i sorprenentment s'està posicionant en la segona opció."


Reunió entre el PP, Cs i Vox a Múrcia

Mentre Maroto deia això a diversos mitjans, a Múrcia representants dels 3 partits s'han reunit a l'Assemblea Regional per intentar arribar a un acord per a la votació d'aquesta tarda.

Ho han explicat fonts del PP a Madrid, que han detallat que la reunió ha començat a dos quarts de deu, i que hi participen entre d'altres Teodoro García Egea, secretari general del PP, el responsable de negociació de Ciutadans, el diputat al Congrés Miguel Garaulet, i el negociador de Vox Luis Gestoso.

ARXIVAT A:
PPCsVox
Anar al contingut