Vox i PP s'enganxen a Madrid per un minut de silenci contra la violència masclista
Javier Ortega, de Vox, i l'alcalde José Luis Martínez-Almeida, del PP, aquest matí a Madrid
Madrid

Vox i PP s'enganxen a Madrid per un minut de silenci contra la violència masclista

El diputat de Vox Javier Ortega Smith s'ha presentat amb el lema "La violència no té gènere" i l'alcalde del PP els ho ha recriminat

RedaccióActualitzat

El grup municipal de Vox a l'Ajuntament de Madrid ha encès la polèmica aquest dijous en comparèixer en el minut de silenci per l'última víctima mortal per violència masclista.

Els regidors, encapçalats pel secretari general del partit, Javier Ortega Smith, s'han situat davant de la convocatòria oficial i han desplegat una pancarta amb el lema "La violència no té gènere".

La resta del consistori de l'Ajuntament, amb l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, del PP, al mig, ha fet el minut de silenci darrere la pancarta oficial amb el lema "Prou! No a la violència de gènere". 

 

Vox: "Contra tot tipus de violència intrafamiliar"

Després del minut de silenci, Martínez-Almeida ha recriminat l'acció a Ortega:

Martínez-Almeida: "A mi m'agradaria que almenys m'haguessis comunicat que veníeu amb una altra pancarta."

Ortega (li llegeix el subtítol de la pancarta): "Alcalde, "contra tot tipus de violència intrafamiliar", també hi ha les dones, els homes, els nens..."

Martínez-Almeida: "En això hi estic d'acord, però això no treu que el 20% de les morts violentes del 2018 van ser dones."

 

 

 

L'alcalde, que va aconseguir el càrrec gràcies al suport de Vox, ha afegit que les dades són "una realitat incontestable".

El minut de silenci l'han convocat per l'assassinat aquest dimecres, d'una dona a l'anomenada Ciudad Lineal de Madrid.

 

El portaveu del grup municipal socialista de Madrid, Pepu Hernández considerat "impresentable i poc sensible el comportament de Vox":

 

Íñigo Errejón, de Mas Madrid ha qualificat de "cavernícoles de pacotilla" els representants de Vox i però encara troba més greu que PP i Cs els deguin el govern de Madrid de la comunitat i l'ajuntament.  

Per part de Ciutadans, el regidor Manuel Fuentes ha considerat un "escrache innaceptable" l'acció de Vox afegint que "les víctimes no ho mereixen", mentre que la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís ha aprofitat per defensar els 15 punts del pacte copntra la vilència masclista a la ciutat, "sense negar altres formes de violència"

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaVoxPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut