El president de la Generalitat, Quim Torra (Reuters)
El president de la Generalitat, Quim Torra (Reuters)

Vox es querella contra Torra per conspiració per a la rebel·lió, encobriment i odi

El partit d'ultradreta demana la inhabilitació urgent del president i la retirada del passaport

Actualitzat

El partit d'extrema dreta Vox s'ha querellat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per delictes d'encobriment, conspiració per a la rebel·lió i odi. La querella del partit d'ultradreta es basa tant en "les manifestacions i intencions reconegudes pel querellat" com en la seva participació directa en el referèndum de l'1 d'octubre.

Vox ha interposat la querella davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A la querella sol·licita amb caràcter urgent la inhabilitació de les seves funcions com a president de la Generalitat i la retirada de passaport.

Els fets comesos per Quim Torra, segons Vox, incorren en els tres delictes assenyalats, perquè ha quedat patent la seva intenció de continuar des de la presidència de la Generalitat amb els mateixos objectius de l'1 i el 27 d'octubre.

 

Notícia relacionada: Vox fitxa Bannon, cap de campanya de Trump, perquè els assessori sobre Catalunya

 

La setmana passada el partit d'extrema dreta també va presentar una querella per prevaricació i desobediència contra el president del Parlament, Roger Torrent, i contra els tres membres de la mesa que van admetre a tràmit la reforma de la llei de la presidència. En aquesta querella, demanava la detenció immediata de tots ells. Torrent va assegurar que la querella no li feia cap mena de por.

Vox exerceix com a acusació popular en la majoria de les causes contra l'1-O i el procés.

 

Notícia relacionada: Per Vox, durant la Guerra Civil "s'afusellava gent, però sense odi, amb amor"

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155VoxQuim Torra
Anar al contingut