Santiago Abascal, Javier Ortega i Pedro Fernández, de Vox, davant del Tribunal Suprem
Madrid

Vox diu que arribarà "fins al final" perquè els "colpistes acabin a la presó"

Acusa els exconsellers processats de dos delictes de rebel·lió, un d'organització criminal i un de malversació

RedaccióActualitzat

La formació d'ultradreta Vox, acusació particular en la causa del procés, assegura que arribarà "fins al final" perquè els "colpistes acabin a la presó".

En el seu escrit d'acusació demana fins a 74 anys de presó per a Oriol Junqueras, una petició que triplica la de la Fiscalia. El partit demana 74 anys de presó tant per a Junqueras com per a Forn, Turull, Rull, Romeva i Bassa, que tenen una petició de presó de 16 anys per part del ministeri fiscal.

Els ho demanen per dos delictes de rebel·lió, un d'organització criminal i un altre de malversació.

Aquest dilluns al matí, a les portes del Tribunal Suprem on han presentat el seu escrit d'acusació, el portaveu del partit s'ha tornat a desmarcar de les peticions de la Fiscalia. Segons Javier Ortega, no pararan en el seu objectiu.

"Tot i els escrits que han presentat sense cap raó jurídica perquè se'ns expulsi de la causa, tot i els intents com deia algun lletrat que les clavegueres de l'estat desactivessin aquesta acusació particular de Vox, han de saber els espanyols que arribarem fins al final".

 

El president del partit d'ultradreta ha aprofitat per carregar contra el govern espanyol perquè, diu, "sembla que vol ocultar quines són les seves hipoteques i socis".

Segons Santiago Abascal, "hi ha pressions que busquen fer-nos fora del procediment judicial i que busquen una cosa, la impunitat dels colpistes".

Vox demana les penes més altes

El partit demana per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i també per a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, 62 anys de presó per rebel·lió i organització criminal.

Per a la resta d'exconsellers -Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila-, demana 24 anys de presó, i per als exmembres de la mesa i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, 12.

L'advocacia de l'Estat és la que demana les penes més baixes: 12 anys de presó per a Junqueras, 11 anys i mig per a Bassa, Forn, Romeva, Rull i Turull, 10 anys per a Forcadell, 8 per a Cuixart i Sànchez i 7 anys per a Borràs, Mundó i Vila

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàIndependènciaOriol JunquerasJordi SànchezJordi CuixartCarme ForcadellDolors BassaJosep RullJordi TurullJoaquim FornRaül RomevaVox
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut