YouTube tanca el canal de Vox per "denúncies d'infracció de drets d'autor"
Vox havia denunciat prèviament el tancament del seu canal "sense cap explicació"
YouTube tanca el canal de Vox per "denúncies d'infracció de drets d'autor"
Santiago Abascal, president del partit d'extrema dreta Vox (ACN)

YouTube tanca el canal de Vox per "denúncies d'infracció de drets d'autor"

Vox havia denunciat prèviament el tancament del seu canal "sense cap explicació"

RedaccióActualitzat
TEMA:
Vox

Vox ha denunciat aquest dimarts que el portal de vídeos YouTube li ha tancat el seu canal "sense cap explicació", en el que afirmen que és "un greu atemptat contra la llibertat d'expressió".

El canal de YouTube de Vox tenia 158.000 subscriptors.

El partit de Santiago Abascal ha alertat del tancament del canal a través del seu compte de Twitter, mitjançant un missatge en què també exigeix "una explicació" per aquesta decisió.

 


En un altre missatge, el partit d'extrema dreta reitera la denúncia i es pregunta si la "llibertat d'expressió" és "només per a l'esquerra".

 

 

Tres infraccions de drets d'autor

Poques hores després de ser suspès, YouTube ha comunicat que el tancament del canal "obeeix a una infracció de drets d'autor" i ha explicat que quan s'acumulen "tres infraccions" es procedeix a la suspensió "prèvia notificació".

YouTube ha explicat que la plataforma té eines d'administració per donar als propietaris de drets d'autor control sobre el seu contingut a la plataforma. Segons YouTube, quan el propietari de drets notifica que existeix un vídeo que ha infringit els drets d'autor, s'elimina el contingut ràpidament i es procedeix a suspendre "els comptes dels usuaris que acumulen diverses infraccions".

Vox ha agraït la resposta de YouTube i ha demanat que torni a habilitar-li el compte. La companyia ha assegurat que es manté "a l'espera de resoldre la incidència".


YouTube, contra els missatges d'odi

El tancament del canal de Vox arriba gairebé dues setmanes després que la companyia nord-americana, propietat de Google,anunciés que suprimiria "específicament" els vídeos que fomenten "la discriminació, la segregació o l'exclusió".

"Avui, fem un altre pas en la nostra política sobre els missatges d'odi, prohibint específicament vídeos que al·leguen que un grup és superior per justificar discriminació, segregació o exclusió basada en qualitats com edat, gènere, raça, casta, religió, orientació sexual o l'estatus com a veterà militar."

"També eliminarem el contingut que negui que actes violents ben documentats, com l'holocaust o el tirotegi de Sandy Hook, van tenir lloc."


En el comunicat, emès el 5 de juny, YouTube també fa la següent reflexió:

"Reconeixem que una part d'aquests continguts té valor per a investigadors i ONGs que miren de comprendre l'odi per combatre'l i estem explorant opcions per posar-los a la seva disposició en el futur."

ARXIVAT A:
VoxInternetXarxes socials
Anar al contingut