Artur Mas, en una imatge d'arxiu al Palau de la Generalitat (Foto: ACN)
Artur Mas, en una imatge d'arxiu al Palau de la Generalitat (Foto: ACN)
Barcelona

Vox demana escorcollar el despatx de Mas per confiscar "el sobre original de la DUI"

El partit de dretes s'agafa a l'entrevista en què el president considerava la DUI com l'últim recurs i assegurava -metafòricament- que la tenia a l'últim calaix del seu escriptori

Actualitzat

Vox ha demanat formalment a la justícia que insti el president Artur Mas a entregar "el sobre original amb la DUI", la Declaració Unilateral d'Independència o que, en cas contrari, se li escorcolli el despatx. El partit de dretes s'ha pres literalment les declaracions que Mas va fer diumenge en una entrevista al diari italià "El Corriere della Sera", en què deia que era partidari de pactar amb l'Estat una sortida per fer la consulta, però que no podia renunciar, d'entrada, a una declaració unilateral d'independència.

Mas, de fet, instava l'Estat a fer una proposta als catalans i situava la DUI com l'últim recurs, assegurant -en sentit metafòric- que la DUI continuava "al fons de l'últim calaix del seu escriptori".

Però aquest partit de dretes, juntament amb Manos Limpias, alarmat per la suposada confirmació que el president català té a punt una declaració unilateral d'independència, ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que incorpori aquesta declaració a la querella oberta contra el president. Exigeixen que Mas entregui el document i, si el president es nega a lliurar-lo, demana l'entrada immediata al despatx d'Artur Mas i que s'escorcolli per buscar el document.

Homs: "A dins meu continuo pensant que això és una broma"

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha mostrat la seva incredulitat davant la iniciativa de les dues organitzacions i ha explicat que el president Mas només havia donat una "resposta tipus" al diari italià, com acostuma a fer davant d'audiències menys versades sobre el dia a dia del procés. Per això, sorprès, s'ha limitat a apuntar que aquest tipus de peticions li semblen del tot irreals: "A dins meu continuo pensant que això és una broma".

 

 

 

ARXIVAT A:
VoxArtur MasProcés català
Anar al contingut