Vox Cadis felicita el Nadal amb tres Reis Mags blancs i diu que només és un esbós
Felicitació de Nadal "no oficial" de Vox a Cadis

Vox Cadis felicita el Nadal amb tres Reis Mags blancs i diu que es tracta d'un esbós

El partit d'extrema dreta diu que "s'ha filtrat de manera malintencionada" i que la felicitació oficial mostra el portal de Betlem

RedaccióActualitzat

Vox Cadis felicita el Nadal amb una postal amb tres Reis Mags blancs, eliminant el rei negre Baltasar, i després de generar polèmica i fer-se viral a la xarxa, aquest dimecres va fer pública la felicitació oficial amb el portal de Betlem.

Segons el partit d'extrema dreta, es tractava només d'un esbós que "s'ha filtrat de manera malintencionada". Expliquen que el dibuix s'havia agafat d'un banc d'imatges i que es va rebutjar. La felicitació s'hauria enviat a grups interns de WhatsApp vinculats al partit.

Un dels primers a fer-la pública a la xarxa va ser José Luis Bueno, regidor d'El Puerto de Santa María, que li pregunta a Vox "si han detingut Baltasar a la frontera o si l'han deportat":

 

La postal s'ha viralitzat a les xarxes socials i per WhatsApp. Després el partit ha publicat la felicitació "oficial".

 

L'alcalde de Cadis, José María González, ha criticat la felicitació i l'ha titllat de racista:

El diputat de Vox a Andalusia Manuel Gaviria ha donat explicacions al ple i argumenta que a la felicitació oficial, la del portal de Betlem, "no hi surten ni animals ni el caganer i això no vol dir que estiguem en contra dels animals ni dels catalans":

 

La xarxa s'ha omplert de comentaris i crítiques a Vox, tot i que hi ha qui defensa que hi ha desenes d'imatges antigues amb tres Reis blancs des de fa segles:

ARXIVAT A:
VoxRacismeNadal
Anar al contingut