Arxiven l'expedient contra policies de Madrid que havien desitjat la mort de Carmena
Els tres agents de la Policia Local de Madrid ara readmesos al cos havien desitjat la mort "agònica" de Manuela Carmena (EFE)

Vox avisa el PP i Cs que hauran de negociar a Madrid i Carmena no llança la tovallola

L'alcaldessa en funcions assegura que encara hi ha possibilitats d'aconseguir la investidura

RedaccióActualitzat

Si la situació política a l'Ajuntament de Barcelona és difícil, no ho és menys a Madrid. Els possibles pactes a la Comunitat i a l'Ajuntament s'estan complicant i tot està obert. L'alcadessa en funcions, Manuela Carmena, que la nit electoral va anunciar que marxaria, diu ara que si les dretes no sumen, pensa continuar.

També augmenten les pressions dels socialistes a Ciutatans perquè no s'aliï amb l'extrema dreta. Però Vox afirma que el que volen és obrir una negociació sense condicions. En tot cas, el pacte a l'andalusa no el veuen clar.


Carmena intentarà ser investida

La candidata de Més Madrid pensa diferent que la nit del 26M i ja no ho veu tan negre. De fet, Carmena ha assegurat aquest matí que "és clar" que intentarà la investidura:

"Més Madrid és la candidatura victoriosa, la que ha guanyat les eleccions. Estem en un moment en què encara no s'ha desenvolupat el que poden ser els pactes que em permetran o no ser alcaldessa."

"És la candidatura amb un nombre més elevat de vots i en el cas que no hi hagués acords, pel simple fet de tenir el nombre més alt de vots, seria la candidatura que hauria de decidir l'alcaldia."


El socialista Pepu Hernández considera que cal "aïllar" l'extrema dreta (EFE) 


L'alcaldable socialista, Pepu Hernández, exseleccionador espanyol de bàsquet, ha explicat que "les dretes liberals a Europa estan aïllant l'extrema dreta", i ha afegit que "seria molt estrany" que Cs fes possible que Vox condicionés els governs tant de l'alcaldia de Madrid com de la Comunitat. "Estem treballant perquè hi hagi una majoria equilibrada que necessita Madrid, una majoria de progrés", ha afirmat el candidat del PSOE. 


La condició de Vox
 

Abascal fa un advertiment molt clar al PP i Ciutadans (EFE) 


Però Vox vol tenir ara un protagonisme actiu en els pactes. El seu president, Santiago Abascal, ha advertit, amb rotunditat, que el seu partit és absolutament imprescindible perquè hi hagi governs conservadors en comunitats com Madrid i Múrcia. Aquest és l'avís que fa al PP i Ciutadans:
 

"Serà impossible cap tipus de govern alternatiu en aquest moment si no hi ha un diàleg polític amb Vox, si no es respecta els votants de Vox."

"El pacte andalús potser no sigui la fórmula perquè hem comprovat que no ha estat útil per vigilar el compliment del pacte."

"No serà difícil arribar a acords amb qui s'assegui amb nosaltres, però sí ho serà donar suport a governs amb qui ni tan sols es vol asseure amb Vox."

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEleccions autonòmiques 26MComunitat de MadridVoxExtrema dreta
Anar al contingut