Venècia

Voluntaris salven de l'aigua llibres i partitures del conservatori de Venècia

Les pitjors inundacions per pluges en 50 anys i les marees excepcionals que afecten la ciutat han negat el Conservatori Benedetto Marcello

RedaccióActualitzat

Mil milions d'euros en pèrdues. És el primer balanç que en fa l'Ajuntament de Venècia, per la pujada de la marea d'aquesta setmana. L'aigua ha afectat la catedral de Sant Marc, les 120 esglésies de la ciutat, el teatre de la Fenice, però també altres institucions. Davant de la destrucció, desenes de voluntaris han respost solidàriament a la crida que s'ha fet per salvar el patrimoni.

Els voluntaris han treballat aquest dissabte per salvar els llibres de música i les partitures que es trobaven emmagatzemats al Conservatori Benedetto Marcello, el Conservatori de Venècia.

 

 

 

La direcció del conservatori de Música havia demanat ajuda als mitjans i a les xarxes per salvar el màxim de material possible de les greus inundacions provocades per la pluja i els forts vents de la setmana passada.

 

 

A més, aquest divendres, una marea excepcionalment alta va afectar Venècia, només tres dies després que la ciutat va viue les pitjors inundacions en més de 50 anys, deixant les places, les botigues i els hotels completament negats.

Es preveu que una altra marea alta inundarà la ciutat aquest diumenge, serà de 160 centímetres; no tan alta com ho va ser la fatídica de dimarts, 187 centímetres.

 

 

 

El conservatori Benedetto Marcello ha volgut agrair l'ajuda a tots els voluntaris:

 

 

 

 

El conservatori també ha hagut d'anul·lar totes les seves activitats i està tancat als estudiants i al públic que habitualment va als concerts:

 

 

 

Voluntaris també a les llibreries

Desenes de voluntaris també han respost a la crida de moltes llibreries per salvar el patrimoni. Centenars de llibres de finals del segle XIX han quedat negats a la històrica llibreria Goldini. A més, els propietaris han tingut una idea: Descomptes del 80% en vendes "online" de productes malmesos. En tres hores han fet net.

A la llibreria Aqua Alta, una de les que té més tradició a la ciutat, s'hi pot veure dia i nit gent que intenta assecar els llibres que s'han mullat amb assecadors.

Salvar la ciutat

Venècia, patrimoni de la humanitat de la UNESCO, està repartida entre 118 illes. La ciutat està plena d'obres mestres arquitectòniques, bona part d'estil gòtic. Molts palaus acullen pintures i altres obres d'art d'alguns dels més importants artistes d'Itàlia. Una de les principals preocupacions és la de salvar tot el patrimoni que guarda la ciutat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut