Vols saber quines restriccions de trànsit afectaran el teu vehicle des de l'1 de gener?
Els vehicles sense etiqueta tindran moltes restriccions

Vols saber quines restriccions de trànsit afectaran el teu vehicle des de l'1 de gener?

Una web permet saber, a partir de la matrícula, quina etiqueta correspon a cada vehicle i si es veurà afectat per la Zona de Baixes Emissions

Xavier DuranActualitzat

A partir de l'1 de gener del 2020 els vehicles sense el distintiu ambiental de la DGT (Direcció General de Trànsit) no podran circular durant certes hores per la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

Com saber si el meu vehicle tindrà aquestes restriccions o d'altres? Només cal anar a la web de Qualitat de l'Aire i introduir la matrícula. En el cas que ens indiqui que és un vehicle sense etiqueta, es veurà sotmès a aquestes limitacions.

Concretament, a la ZBE no hi podran circular aquests vehicles entre les 7 i les 20 hores en dies feiners, és a dir, de dilluns a divendres. No hi haurà restriccions a la nit, els caps de setmana i els dies festius.

 

 

La ZBE és una àrea de més de 95 quilòmetres quadrats, que inclou, totalment o parcialment, Barcelona, entre la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral --a excepció de la Zona Franca Industrial--, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Esplugues i Sant Adrià de Besòs. També en queden exemptes les Rondes, si bé els vehicles afectats que hi circulin no en podran sortir per accedir a la ciutat.

Els vehicles que se saltin la prohibició podran rebre sancions d'entre 200 i 1.800 euros.

D'altra banda, segons l'etiqueta, alguns vehicles poden tenir restriccions en episodis d'alta contaminació i avantatges en aparcaments o peatges.

Està previst que a partir del 2025 els vehicles sense etiqueta ja no puguin circular pels municipis de l'àrea metropolitana, en horaris que encara no s'han determinat.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaContaminacióTrànsitZBE Barcelona
Anar al contingut