Wolfsburg

Volkswagen va perdre l'any passat 1.600 milions i en va destinar 16.000 per als litigis

El cas de la manipulació dels motors dièsel passa factura a la companyia alemanya el 2015

RedaccióActualitzat

La manipulació dels motors dièsel va afectar econòmicament Volkswagen el 2015. El grup automobilístic alemany va comptabilitzar unes  
pèrdues netes de 1.582 milions d'euros durant l'any passat. Com a contrast, el 2014 havia obtingut un benefici net de 10.847 milions. La companyia també ha anunciat que va destinar 16.200 milions a provisions per al cas de les emissions. Concretament, gairebé la meitat d'aquests diners, 7.800 milions, es destinaran a la recompra i a les modificacions dels vehicles afectats per aquest problema. 

El president del grup Volkswagen, Matthias Müller, s'ha disculpat en la compareixença informativa que ha fet aquest dijous a la seu central de l'empresa a Wolfsburg, al nord d'Alemanya, quan ha presentat el balanç del 2015. Müller ha dit: "Amb la manipulació del software dels motors dièsel, les normes es van trencar i es van traspassar els límits ètics. Això és molt dolorós i ens disculpem sincerament". I ha afegit: "Sabem que hem decebut molta gent que havia confiat en Volkswagen. Reconeixem la nostra responsabilitat i estem fent tot el que podem per recuperar la confiança. Això és el més important per a nosaltres, per a mi."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut