Volkswagen estrena a la Xina la primera marca de cotxes completament elèctrics

Francesc CanalsActualitzat

El mercat xinès estrena una nova marca de cotxes completament elèctrics. El primer model, fruit de la col·laboració entre el grup Volkswagen i l'empresa xinesa JAC, compta amb el disseny i el suport tècnic en I+D de Seat.

La marca es diu SOL, i la mateixa empresa explica que està inspirada en el sol que fa a Barcelona. El primer vehicle s'anomena SOL E20X i és un totterreny urbà amb autonomia de més de 300 quilòmetres.
 

El cotxe s'ha presentat com una anticipació al Saló de l'Automòbil de Pequín, que comença aquest dijous. El públic objectiu del SOL E20X és gent jove, i la idea és que la segona meitat d'aquest any estigui circulant.
 

Des d'ara i fins al 2020, el seguiran quinze models de la mateixa marca. Des de l'empresa d'automoció Gestamp Xina, Antonio López defensa que aquest és un exemple del dinamisme del sector de l'automoció a la Xina.
 

"Molts fabricants ja estan anunciant que en un període de, més o menys, cinc anys, estaran utilitzant tecnologia elèctrica"


El país és el primer al mercat mundial d'automoció que aposta pels vehicles elèctrics, per la intel·ligència artificial i pels cotxes sense conductor.

Tot i que l'empresa Volkswagen no té intenció de modificar l'estructura de les seves operacions a la Xina, i té com a objectiu vendre 1,5 milions de vehicles al país fins l'any 2025, el govern de Pequín ha apuntat que aquest any modificarà els límits a la inversió estrangera al sector.

 

ARXIVAT A:
Sostenibilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut