Herbert Diess en una imatge del 2019 a la Fira de l'Automòbil de Frankfurt
Herbert Diess en una imatge del 2019 a la Fira de l'Automòbil de Frankfurt (Reuters/Wolfgang Rattay)

Volkswagen cessa per sorpresa el president, una "alegria" per als treballadors de Seat

La notícia ha estat molt ben rebuda pel comitè d'empresa de SEAT, tal com ha explicat el seu president, Matías Carnero

RedaccióActualitzat

Canvis a la cúpula de Volkswagen. El consell d'administració de la marca ha anunciat aquest divendres que cessa el conseller delegat, Herbert Diess. 

Tot i que l'anunci ha estat per sorpresa, ja fa mesos que Diess arrossegava una mala relació amb la propietat del grup i amb els sindicats alemanys. La raó era l'estratègia per desenvolupar els cotxes elèctrics, que pot afectar molt la plantilla i els comptes de l'empresa.

El substitut serà Oliver Blume, que ara exerceix aquest càrrec per a la filial Porsche. El relleu es farà l'1 de setembre i Blume compaginarà la nova ocupació amb la de directiu de la marca esportiva.

Segons el comunicat de Volkswagen, Diess i la companyia han acordat la decisió. L'anunci s'ha fet després d'una reunió del comitè de supervisió per no haver complert els objectius marcats pel consell.

El president del consell, Hans Dieter Pötsch, ha agraït al conseller delegat sortint el paper "clau" en la transformació de la companyia i el fet que hagi implementat una "nova estratègia fonamental" per encarar un futur basat en l'electromobilitat.

El substitut de Diess, Oliver Blume
El substitut de Diess, Oliver Blume (Reuters / Andreas Gebert)

La notícia ha estat molt ben rebuda pel comitè d'empresa de Seat, tal com ha explicat el seu president, Matías Carnero, en declaracions a Catalunya Ràdio: 

"És un gran dia per a Seat. I doble alegria perquè el que entra en substitució és una persona estimada a Seat, que hi va treballar i que sempre ens ha ajudat quan ho hem necessitat."

Els sindicats de Seat creuen que amb la nova cúpula del grup estan més a prop d'assolir més feina per a la fàbrica de Martorell.

 

ARXIVAT A:
AlemanyaSeatEmpresa
Anar al contingut