Sabadell

Volen desnonar un avi de 93 anys dels terrenys on ha viscut més de mitja vida

Tenia un acord verbal amb els antics propietaris per viure-hi, però, ara, els nous hereus el volen fer fora

RedaccióActualitzat

Rafael Valle té 93 anys i en fa uns seixanta que viu en uns terrenys al barri de Torre Romeu, a Sabadell. El seu pare tenia llogats aquests terrenys perquè la família hi anés a passar els caps de setmana i, més endavant, ell s'hi va fer una casa per viure-hi. Ara només li queden gallines, però va arribar a tenir vint vaques i anava a vendre la llet pel barri. També es va fer un pou i va conrear les terres, i assegura que tot el que ha guanyat ho ha invertit en aquests terrenys i que ara no sabria on anar.

El Rafael explica que l'antiga propietària li va dir, de paraula, que no calia que pagués el lloguer, tot i que ell volia continuar pagant. Segons ell, fa molts anys també va intentar comprar els terrenys, quan valien vint mil pessetes, però els propietaris li van anar donant allargues:

"El que tinc jo ho vull comprar, que estic abans que vostès. M'han anat enganyant, i enganyant, dient que sí, que sí, que sí, i ara em demanen 20 milions. D'on trec jo aquests diners?"

Un cop morts els antics propietaris, ara fa un any, l'hereva li reclama els terrenys, ja que no hi ha contracte de lloguer, ni li consta que ell ara pagui res. Van anar a judici i va perdre el Rafael, i la comitiva judicial ja hi ha anat dues vegades per fer-lo fora de casa seva.  Ell, però diu que no pensa marxar:

"Jo aquí estic a gust, no he d'anar a cap altre lloc, no, no marxo d'aquí. Si marxo, em moro, no, no, no."

Ara l'ajuden els seus nebots, perquè no té fills, i una entitat ciutadana de Sabadell, que estan intentant que no el facin fora de casa. Tenen de termini per negociar fins a la propera data de desnonament: el 31 d'aquest mes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut