Marta Rovira en una imatge d'arxiu (ACN)
Vic

"Volem totes les mares i els pares a l'escola", Vedruna se solidaritza amb Rovira

L'escola on estudia la filla de Marta Rovira fa una emotiva carta en suport a la família

RedaccióActualitzat

"Els mestres, professors i persones d'administració i serveis de l'escola i la comunitat Vedruna de l'Escorial de Vic, hem començat amb tristor i amb un nus a la gola, les vacances de Setmana Santa.

Aquest passat divendres vam rebre la notícia que una mare de l'escola, la Marta, havia hagut d'emprendre el camí de l'exili"

Amb aquestes paraules comença la carta amb què l'escola Vedruna, on estudia la filla de la diputada Marta Rovira, manifesta la seva solidaritat amb la família.

El director de l'escola explia que "una mare de l'escola s'ha vist obligada a fugir de casa, a sortir de la ciutat, buscant el camí de l'exili que li permeti seguir expressant, amb llibertat, les seves idees, els seus desigs de llibertat".

La comunitat de Vedruna es descriu com una escola que en els últims anys ha rebut i segueix rebent "famílies i alumnes d'identitats diverses, fruit a vegades, de ser refugiats i exiliats de diversos països del món". Diuen que, fins ara, sempre han acollit i ho seguiran fent i explicant als alumnes que moltes famíles "han hagut de fugir del seu lloc de naixement per raons d'injustícia i de falta dels drets més elementals".

Ara se'ls fa difícil, diuen, explicar-los que això mateix passa ara amb una mare de l'escola que "s'ha vist obligada a fugir de casa, buscant el camí de l'exili que li permeti seguir expressant, amb llibertat, les seves idees, els seus desigs de llibertat per a un país que vol més just i més lliure". I es pregunten:

"Com podem explicar als nostres alumnes, des d'ara, que vivim en un país normal i normalitzat?"

La comunitat que forma l'escola Vedruna manifesta que vol "totes les mares i els pares a l'escola" i "que puguin esperar, cada dia, els seus fills i filles a la sortida de classe".

Marta Rovira va decidir marxar del país abans de tornar a anar a declarar davant el jutge Llarena que l'havia citat aquest divendres al Suprem. La resta de citats divendres, Jordi Turull, Carme Forcadell, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa van acabar el dia a la presó per ordre del jutge. Amb aquests empresonaments, ja són 9 els catalans empresonats per la macrocausa contra l'independentisme. 

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Rebel·lióMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut