Vodafone és el tercer operador de telecomunicacions de l'estat en quota de mercat
Vodafone és el tercer operador de telecomunicacions de l'estat en quota de mercat

Vodafone vol acomiadar 1.200 persones a Espanya, més d'un terç de la plantilla

La direcció de la fàbrica Ford a Almussafes també anuncia un expedient de regulació de més de 1.600 treballadors

Vodafone ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 1.198 persones a tot Espanya, una mica més d'un terç del total de la plantilla de 3.268 treballadors.

La mesura arriba gairebé un mes després que el fons britànic Zegona comprés Vodafone Espanya per 5.000 milions.

En un comunicat, Zegona defensa que la mesura és per "garantir la viabilitat i competitivitat" de l'empresa de telecomunicacions en un futur i assegura que es deu a raons "econòmiques, productives i organitzatives", sobretot pel "fort deteriorament" financer i comercial.

La companyia assenyala que en els últims dos anys ha disminuït els seus ingressos totals en un 8% i ha perdut aproximadament 400.000 clients de contracte.

Vodafone, que és el tercer operador de telecomunicacions de l'estat per quota de mercat, assegura que el procediment "no afectarà ni la qualitat del servei ni el suport" que presta als clients.

Zegona diu que la mesura és per 'garantir la viabilitat i competitivitat' de l'empresa
Zegona diu que la mesura és per "garantir la viabilitat i competitivitat" de l'empresa (Europa Press)

Fonts de la companyia han recordat que Zegona ja va assenyalar, en la seva memòria, que Vodafone Espanya tenia una estructura "d'alts costos de personal" en comparació amb d'altres del mateix sector. En el moment de la compra, el grup es va comprometre a través d'un pla estratègic a garantir la continuïtat del servei, inversions de futur i a adoptar mesures que garantissin la solvència financera.

UGT ha lamentat l'anunci i la inacció de l'administració "que no va sol·licitar cap garantia per l'ocupació" en l'aprovació de la venda de Vodafone Espanya a Zegona.
 

ERO de 1.600 treballadors a la planta Ford a Almussafes

La direcció de la fàbrica Ford a Almussafes, al País Valencià, també ha plantejat aquest dimecres un expedient de regulació que afectarà més de 1.622 treballadors. Segons ha comunicat als sindicats, gairebé un miler serien acomiadaments amb preferència per ser contractats novament el 2027, quan es comenci a fabricar el nou model assignat a la planta. La resta serien baixes incentivades.

El nou ERO supera el nombre de treballadors afectats pel darrer que hi va haver, l'abril de l'any passat, que llavors van ser 1.124. Llavors va ser a través de plans de prejubilacions i sortides incentivades. És el quart ERO a Almussafes des que Ford va iniciar la seva reestructuració a Europa.

ERO de més de 1.600 treballadors a la planta Ford d'Almussafes
ARXIVAT A:
Drets laboralsERTO
Anar al contingut