Igualada

Visteon presenta un ERO per als 230 treballadors de la planta d'Igualada

Un altre expedient de regulació d'ocupació. Visteon, que fabrica exclusivament components per a vehicles de la marca Nissan, va presentar divendres passat un ERO per als 230 treballadors de la planta d'Igualada. L'empresa justifica l'acció per la davallada de la producció de la multinacional japonesa, el seu únic client. La direcció de Visteon ha enviat a casa tots els treballadors però, segons el comitè d'empresa, sense l'autorització ni de l'administració ni del comitè. Avui ho han denunciat a Inspecció de Treball.

Actualitzat

El secretari del comitè d'empresa, José Ramos, diu que Visteon ha actuat de "mala fe" perquè aquests dies que els treballadors no van a la feina l'empresa ja ha avançat que els descomptarà dels festius anuals, tant d'aquest any com del que ve. "Ens estan obligant a fer vacances i creiem que això és il·legal", ha afegit Ramos. Si la denúncia va a favor de la plantilla, els dies no treballats els haurà d'assumir l'empresa. 

Visteon demana un ERO amb caràcter retroactiu de 120 dies alterns que es podran consumir entre el 23 d'octubre i el 30 de juny del 2009.

Anar al contingut