Montserrat González declara en un dels judicis per l'assassinat d'Isabel Carrasco
Montserrat González declara en un dels judicis per l'assassinat d'Isabel Carrasco
Lleó

Vist per a sentència el judici per l'assassinat d'Isabel Carrasco

El fiscal demana 19 anys de presó per assassinat i tres més per tinença il·lícita d'armes per a l'autora confessa Montserrat González, la seva filla Triana Martínez i la policia local Raquel Gago

RedaccióActualitzat

El judici pel crim de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, ha quedat vist per a sentència. A les conclusions finals, el fiscal Emilio Fernández ha afirmat que totes tres acusades siguin condemnades perquè "entre les tres van tramar el crim".

El fiscal del ha rebaixat de 23 a 22 anys la petició de pena per a totes tres acusades: l'autora confessa Montserrat González, la seva filla Triana Martínez i la policia local Raquel Gago. D'aquests, 19 anys són per assassinat i 3 per tinença il·legal d'armes. Aquesta decisió ha estat motivada per l'atenuant de reparació del mal, ja que mare i filla han consignat 77.622 euros com a indemnització als familiars de la víctima.

A més, el fiscal ha precisat que considera que totes tres acusades "estaven d'acord" i, per tant, "tenen la mateixa responsabilitat" en l'assassinat d'Isabel Carrasco. Tot i això, el fiscal ofereix altres possibilitats de condemna per a la filla de l'autora confessa del crim i per a la policia local. Es tracta de considerar-les còmplices d'assassinat, pel qual demana 12 anys per a elles, més 3 per tinença il·lícita d'armes. Aquesta petició manté intacta la condemna per a Montserrat, de 22 anys de presó.

Les dues les acusades, Triana i Raquel han fet ús del seu dret a última paraula. Triana Martínez, filla de l'autora confessa del crim, ha insistit en que va ser víctima d'un "incident" sexual per part de la diputada. La policia local Raquel Gago ha insistit en la seva innocència.

Emilio Fernández ha explicat davant el tribunal del jurat de l'Audiència Provincial de Lleó que Montserrat González va assassinar Isabel Carrasco "per l'esquena" i "a molt poca distància, amb trets d'efectes molt importants"; el tercer tret li va causar a la diputada la mort immediata. Isabel Carrasco no es va poder defensar. Tots aquests fets són constitutius d'assassinat.

Pel que fa a Raquel Gago, la fiscalia ha afirmat que va participar en els seguiments previs a Isabel Carrasco. Elements com l'informe de posicionaments demostren aquesta teoria. A més, el ministeri fiscal no es creu la versió de Gago, segons la qual Triana hauria introduït l'arma de l'homicidi en el seu cotxe amagada dins una bossa de mà.

La defensa de les acusades

El lletrat José Ramón García, encarregat de la defensa de Montserrat i Triana, ha declarat que la mare és autora d'un delicte d'assassinat però que cal tenir en compte que té mania persecutòria. Per aquest motiu, demana tres anys, nou mesos i un dia de presó, més els tres anys corresponents a la tinença il·legal d'armes. En el cas de Triana, l'advocat ha demanat que es consideri un delicte d'encobriment que quedaria impune per tractar-se de la seva mare.

L'advocat defensor de Raquel Gago, Fermín Guerrero, ha demanat la lliure absolució de la policia local. Per sostenir la seva demanda, les paraules del lletrat han estat les següents: "Raquel no hi va participar ni com a còmplice, ni com a encobridora, ni és autora de tinença il·lícita d'armes."

Les declaracions dels lletrats dels familiars de la víctima i del PP

La lletrada que representa a la filla de la víctima ha declarat que "les tres" acusades van planejar l'assassinat. A més, ha assegurat que Triana Martínez va ser "la cap" del pla, ja que "era la més intel·ligent de les tres". De  Montserrat González ha afirmat que "és la que té més coratge", per això va ser ella qui va dispara a la política lleonesa. L'advocat representant de la parella d'Isabel Carrasco i el que exerceix l'acusació popular en nom del PP han ratificat el que ha declarat la seva companya.

Tots tres lletrats han rebutjat les declaracions de Triana segons les quals va ser assetjada sexualment per Isabel Carrasco.

Anar al contingut