L'acusat al judici que s'ha fet a l'Audiència de Barcelona (EFE/Quique Garcia)

Vist per a sentència el judici per la brutal violació d'Igualada

La Fiscalia demana 45 anys de presó per un intent d'assassinat i una agressió sexual greu i una indemnització de 260.000 euros per a la víctima per totes les seqüeles físiques i emocionals

RedaccióActualitzat

Ha quedat vist per a sentència el judici per la brutal violació d'una adolescent en un polígon d'Igualada la nit de la castanyada del 2021. Hi ha hagut unanimitat en les valoracions de les acusacions i la Fiscalia en afirmar que l'acusat és l'autor dels fets, un cop escoltats els testimonis i les proves durant el judici, que va començar aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona.

La fiscal Paola Tejada ha assegurat que l'acusat va actuar amb un "ànim roí, pervers, covard i traïdor" i amb una "maldat brutal" per ocasionar-li la mort amb un "patiment afegit".

"Estem davant un cas no només de violació, sinó de subjugació masclista i de dominació amb la intenció d'humiliar" la víctima, ha dit en les conclusions finals contra el processat, per a qui demana 45 anys de presó.

"Ha estat un miracle que hagi sobreviscut", ha afegit, recordant les paraules del metge forense que va testificar durant el judici. El mateix han destacat també les acusacions.

La Fiscalia veu provat que el processat, en presó provisional des que va ser detingut, l'abril del 2022, va seguir la noia pels carrers d'Igualada quan es dirigia a peu a l'estació i la va atacar per sorpresa. Després se la va emportar a una zona "solitària i lluny de testimonis, poc il·luminada i sense càmeres", per agredir-la sexualment.


"Un perill públic"

Les acusacions demanen que el processat compleixi la pena sencera sense permisos penitenciaris. Un dels lletrats, el representant de la patronal de l'oci nocturn Fecasarm, ho ha justificat dient que "és un perill públic" i que no pot estar en llibertat perquè és un "salvatge".

La noia "amb prou feines pot estudiar o treballar, li és molt difícil resoldre el dia a dia pels canvis continus de medicació i tractaments psicològics i psiquiàtrics", ha dit el seu advocat, Jorge Albertini, en les conclusions finals, i ha assenyalat que l'acusat volia "generar el màxim de mal amb la crueltat més gran" per "provocar la mort" de la jove.

La víctima no ha hagut d'assistir al judici perquè el tribunal va considerar que n'hi ha prou amb la declaració que va fer durant la fase d'investigació del cas i així s'ha volgut evitar revictimitzar-la.

45 anys de presó

Per la Fiscalia, l'objectiu de l'agressor era matar-la, assegurant-se que no es podria defensar. Per això demana que se li apliquin 30 anys de presó pel delicte de temptativa d'assassinat i 15 més pel d'agressió sexual.

Si la víctima no hagués sobreviscut, que és un dels supòsits pels quals es demana la presó permanent revisable, seria un assassinat posterior a un delicte sexual.

El ministeri públic, a més dels 45 anys de presó, demana una indemnització de 260.000 euros per a la víctima per totes les seqüeles físiques i emocionals que encara té.

Desmuntant la versió de l'acusat

L'acusat ha negat els fets al judici i ha dit que aquella nit anava begut i no recorda res. El seu advocat ha intentat desmuntar dues de les principals proves que l'incriminen: les imatges de les càmeres de seguretat de diverses empreses del polígon industrial que van captar el sospitós seguint la menor i les restes d'ADN de la víctima en una jaqueta trobada al seu domicili durant l'escorcoll policial dels Mossos d'Esquadra.

Aquest dijous va declarar que no es reconeixia a les imatges de les càmeres de seguretat de la zona i que la dessuadora amb restes d'ADN de la víctima que se li havia trobat no era seva.

"És un argument poc coherent; en el vídeo on se'l veu a les dues de la matinada, abans que l'agressió tingués lloc, ja portava aquella jaqueta", va rebatre la fiscal, que no es creu la versió de l'acusat.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut