Montevideo

Violentes protestes reben Bush a l'Uruguai en la segona etapa de la seva gira llatinoamericana

La gira llatinoamericana del president dels Estats Units continua a l'Uruguai. George Bush no ha estat rebut amb gaires mostres d'entusiasme a la capital del país. La seva arribada a Montevideo s'ha vist emmarcada per nombroses protestes als carrers de la capital uruguaiana. A les manifestacions de caràcter "antiimperialista", s'hi han sumat violentes protestes que han tingut lloc aquesta matinada. Els manifestants han cremat pneumàtics i imatges de Bush, i alguns encaputxats han trencat aparadors i s'han produït escenes de pillatge. En aquests aldarulls, com a mínim 30 persones han estat detingudes.

Actualitzat
En la seva visita al Brasil, Bush va firmar un acord amb el president Lula da Silva per cooperar en la producció de biocombustibles, com l'etanol. Amb aquest acord amb el principal productor del món, Bush vol abandonar la dependència dels productors de petroli, com la Veneçuela d'Hugo Chávez, que continua la seva contragira amb crítiques al president nord-americà.

Els dos governs afirmen també que l'acord ajudarà a reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Però organitzacions com Greenpeace asseguren que això no serà suficient i reclamen una major implicació dels dos països per aturar l'escalfament del planeta.

La contragira

Per la seva banda, el president veneçolà, Hugo Chávez, criticava novament les polítiques de Bush. Sobre l'acord, Chávez afirma que és inviable i irracional la substitució del petroli per l'etanol. A més a més, segons el president veneçolà, caldria utilitzar tot el blat i la canya de sucre que ara s'utilitza per alimentar persones per fer combustible.

Després d'anar a l'Argentina, Chávez continuarà la seva contragira amb una visita al president bolivià, Evo Morales, a qui entregarà ajudes per als damnificats d'"El Niño".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut