Captura del directe a TikTok durant el qual va tenir lloc l'agressió masclista
La noia va rebre una forta bufetada mentre participava en un directe a TikTok (Policia Nacional)

Violència masclista a la xarxa: un detingut per pegar a la parella en un directe a TikTok

La noia i la seva parella, que van donar diverses versions dels fets, van anar a comissaria per l'allau d'amenaces que havien rebut i ell va acabar detingut

Quatre tiktokers, una noia i tres nois, estaven fent un directe a la xarxa des de llocs diferents quan, de sobte, ella va rebre una bufetada. El vídeo del moment es va fer viral a les xarxes aquest cap de setmana i, ara, la policia ha detingut la parella d'ella com a presumpte autor de l'agressió. 

La policia no va actuar d'ofici, pel ressò de la bufetada a internet, sinó que la detenció va tenir lloc quan la parella va anar a la comissaria provincial de Sòria a denunciar que rebien moltes amenaces i insults per la repercussió que havia tingut el vídeo. 
 

Va dir que era el pare i, després, que ho havien fet "per la fama"

En el vídeo es veu com quatre joves conversen. En un moment determinat, després que ella interpel·li algú dient-li "carinyo", rep un cop contundent a la cara. Hi ha incredulitat i sorpresa dels nois, i un li pregunta qui li ha clavat la bufetada. Ella respon que és el pare i, impactada, justifica l'agressió:

"Sense paraules. No és per vosaltres. És que ell ja estava enfadat amb mi perquè havia contestat unes preguntes."

Usuaris de les xarxes denuncien que és un cas d'agressió masclista, la volen conscienciar i demanen ajuda per a la noia, que penja un vídeo insistint que és "normal que s'enfadi" perquè havia explicat coses íntimes.

Una usuària li vol fer veure que no és normal que et peguin i que cap agressió és justificable, però la jove insisteix que és el seu pare i respon: "Si per a tu està bé que un pare vegi la seva filla parlant així i no reaccioni, doncs d'acord, amic, per a la meva família i a la meva cultura no és normal."

Després, la jove encara ha penjat un vídeo acompanyada de la seva parella, que ara sí que identifica com la persona que li va pegar.

Entre riures, asseguren que tot ha estat un muntatge que han fet per guanyar fama i seguidors i que no pensaven arribar tan enllà. Diuen que han anat a la Guàrdia Civil i que els han recomanat que diguin "la veritat perquè us quedeu tranquils". També banalitzen la violència. Ella li dona una petita bufetada a ell i diu: "I ara, què? Em denunciareu a mi?"

Molts comentaris al vídeo han remarcat el risc que corre la noia, i l'insten a fer un gest per fer saber que parla obligada per l'agressor, li ofereixen ajuda o consideren que el llenguatge no verbal delata que és víctima de violència masclista. D'altres els han retret jugar amb un tema tan seriós. 

Després de tot el rebombori, la parella va anar aquest dimarts a la comissaria i, davant la presència del noi i després de la investigació dels agents, va quedar detingut com a presumpte autor de l'agressió. La Unitat d'Atenció a la Família i la Dona s'ha encarregat de l'atestat i el detingut ha passat a disposició judicial. 

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que estan patint violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències; és gratuït; no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i Nou Barris. 

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD)

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE)

ARXIVAT A:
Violència masclistaTikTok
Anar al contingut