Els dos condemnats s'abracen després de violar una noia a Londres
Els dos condemnats s'abracen després de violar una noia a Londres
Londres

Les càmeres d'una discoteca permeten detenir els violadors d'una noia a Londres

Els dos homes han estat condemnats a set anys i mig de presó per la violació d'una jove de 23 anys en una sala de festes del Soho de Londres

RedaccióActualitzat

La policia de Londres ha difós unes imatges d'unes càmeres de seguretat que han servit per condemnar dos homes per la violació d'una jove el 2017. Són imatges del circuit de CCTV on es veu com els dos homes condueixen la noia a un magatzem, on la van assaltar, i després la deixen als lavabos. Al final de la seqüència es pot veure com surten corrents i, instants després, "celebren l'atac".

La policia relata al seu compte de Facebook tota la seqüència del delicte. La càmera de seguretat va captar els dos joves sortint amb la noia. La van portar fins al lavabo de dones, on la van deixar. Després, van sortir corrents a l'exterior del local.

Un cop a fora, les càmeres de seguretat els van gravar celebrant-ho. La policia afegeix que, en unes imatges que no ha difós, els dos homes es van ensenyar el telèfon mòbil i van fer gestos reproduint la violació.

Els dos violadors són italians i la policia ha difós les seves fotografies a la web. Els fets van passar el 26 de febrer del 2017. Aquest divendres 22 de novembre, els dos homes han estat condemnats a set anys i mig de presó.

 


Sobreviure a una violació

La jove la van trobar una hora després, encara al lavabo on l'havien deixat, treballadors de la sala de festes. Ella els va explicar que tenia molt de dolor. Una parella la va acompanyar fins a casa, però allà van decidir demanar una ambulància, que la va portar a l'hospital.

Al judici, la dona va explicar que en cap moment havia donat el seu consentiment:

"Ningú no ha de sentir-se com si no estigués segur quan es diverteix amb els amics. Prego que qualsevol altra víctima d'aquests delictes violents ara se senti més segura de denunciar. He continuat amb aquest procés legal i he intentat mantenir-me forta, perquè crec que les agressions tan terrorífiques a les dones han d'acabar. Espero que algun dia ja no em sentiré com a víctima i em sentiré orgullosa de mi mateixa per mantenir-me tan forta."

 

La policia de Londres ha volgut encoratjar les víctimes de violació a denunciar:

"Esperem que aquest resultat empoderi les persones que hagin estat o creguin que han pogut ser víctimes d'una violació a presentar-se a la policia i denunciar-ho. També esperem que enviïn un missatge clar a qualsevol violador: us perseguirem amb tot el pes de la llei i buscarem condemnes llargues a les vostres accions."

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut