Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Violadors que eviten la presó a canvi d'un curs d'educació sexual: "És gairebé ridícul"

Hi ha juristes que denuncien una tendència a atenuar les penes i qüestionen l'eficàcia de les formacions per als delinqüents sexuals

RedaccióActualitzat

En pocs dies, hi ha hagut dos casos en què tres violadors han evitat anar a la presó a canvi de fer cursos d'educació sexual. Diverses juristes expertes denuncien una tendència a atenuar les penes i qüestionen la utilitat d'aquestes formacions.

El primer cas que va generar alarma social va ser el de dos policies municipals d'Estepona que s'enfrontaven a 30 anys de presó. Van violar una noia de 18 anys mentre estaven de servei. Per un pacte amb la víctima, no hauran ni d'entrar-hi. Faran un curs i pagaran 80.000 euros.

La segona sentència és la d'un home de Múrcia, violador confés d'una treballadora. Haurà de pagar 6.000 euros i anar a un curset.

Les juristes lamenten que, en casos com aquest, no es tinguin en compte totes les circumstàncies. En el cas de Múrcia, l'agressor té 67 anys i és el capatàs de la finca on la noia collia fruita. La va amenaçar d'acomiadar-la si ho explicava.  

Lucía Avilés, magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona:

"És una víctima que està en condicions d'especial vulnerabilitat, per la condició de dona, per la precarietat econòmica i per l'origen, per ser una dona estrangera. L'agressor s'aprofita de l'abús de superioritat. No volem penes més altes, volem penes adequades al delicte comès."

L'agressor va reconèixer la violació i la pallissa i va pagar la reparació econòmica pactada. Però la finalitat última de la sentència és resocialitzar-lo perquè no ataqui més dones.

Núria Milà, advocada i presidenta de Dones Juristes, es mostra radicalment en contra que les formacions puguin substituir la presó:

"Un curs d'educació sexual, això, no ho arregla de cap manera. No servirà de res. Això és un sotmetiment de poder absolut a través del sexe. Per tant, que aquest senyor faci un curset? És gairebé ridícul."

Les professionals veuen que la tendència en els casos de violències contra les dones és atenuar les penes. Milà afegeix: "El missatge que donem és que a partir d'ara, les violacions, són delictes més o menys "comprables"? No es poden fer aquests pactes perquè generen alarma social.''

A Catalunya es denuncien, de mitjana, 8 agressions i abusos sexuals al dia. I es calcula que això només representa un 8% dels casos reals.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme Drets humansAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut