La Mònica, amb la seva advocada, vol reobrir el cas de la violació amb noves proves i testimonis (CCMA)

Violació per submissió química: reobrir el cas per tancar ferides, deu anys després

La Mònica Llop demana reobrir el cas de violació de què va ser víctima fa deu anys, arxivat després d'un procés ple d'irregularitats, negligència i qüestionament

Anna Bonet Martínez

L'any 2012, la Mònica Llop tenia 21 anys i estudiava Periodisme. Treballava per a un mitjà de comunicació pel qual va anar a cobrir una festa nocturna, organitzada per una coneguda marca de begudes, a Montcada, a l'Horta Nord del País Valencià.

D'aquella nit en té un buit de memòria: "Fa deu anys que intento accedir en aquell lloc de la memòria i no puc. Hi ha un moment que recupero la consciència i veig una persona que m'està agafant del coll i està abusant de mi."

A partir d'aquest moment, demana ajuda i la porten a l'hospital i a la policia. Declara sola i encara en xoc per l'agressió. 

"Va ser una declaració totalment dirigida i pressionada per la policia. Em preguntaven per la roba que duia, pel tipus de relacions que tenia amb els homes... com si jo hagués comès algun delicte", explica. 

La Mònica explica que quan va recuperar la consciència l'estaven agafant pel coll mentre abusaven d'ella (CCMA)

Una investigació policial amb irregularitats

La investigació policial, denuncia la Mònica, és plena d'irregularitats, negligències i un qüestionament constant fins que el cas s'acaba arxivant. 

"Si en aquest moment som lluny de la justícia en la violència masclista, en aquell moment encara era pitjor", assegura.

Tanmateix, confia que deu anys després alguna cosa hagi canviat.

De la mà de l'advocada especialista en violència masclista Sònia Ricondo, la Mònica ha demanat reobrir el cas, tot just un any abans que prescrigui el delicte.

Tenen l'esperança que un nou jutge vegi necessari fer proves que van quedar pendents, com anàlisis biològiques de les restes trobades al cos de la Mònica i entrevistes a testimonis. 

"Espero rebre una resposta, per la meva salut mental i física i per la del meu entorn. Vull acabar amb aquest dolor".

Aquest és el seu testimoni, recollit en un vídeo del "Telenotícies vespre":

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut