Dili

Vint morts a Timor Oriental en violents enfrontaments entre soldats amotinats i l'exèrcit

Timor Oriental, l'antiga colònia portuguesa, que fa set anys es va alliberar de l'ocupació indonèsia, viu dies caòtics. Des de fa dos mesos, un grup de soldats amotinats perquè no cobren els seus salaris, s'enfronta a les forces lleials al govern. Els combats s'han generalitzat a Dili, la capital, i ja hi ha hagut vint morts, segons una televisió australiana. El govern de Timor ha demanat ajuda internacional i al matí 150 soldats australians han desembarcat a l'aeroport per preparar l'arribada d'un miler més. Malàisia ha promès enviar-hi també 275 paracomandos.

Actualitzat
Les primeres tropes australianes han arribat a Dili, la capital de Timor Oriental, després que més de vint persones han mort en diversos enfrontaments, un d'ells un tiroteig amb armes pesants que ha tingut lloc en un quarter de la policia al centre de la ciutat. També hi ha hagut víctimes en un altre xoc que s'ha produït als afores de la missió catòlica de Dom Bosco, on centenars de locals han arribat buscant refugi.

La violència s'ha estès a la ciutat, mentre que només un primer contingent de tropes australianes de 50 soldats ha arribat a l'aeroport internacional. El comandant dels exmilitars rebels, Alfredo Reinado, ha declarat a la BBC que només la intervenció estrangera pot evitar una guerra civil. Reinado s'ha convertit en el cap dels 591 militars que s'han amotinat des de fa dos mesos després de ser expulsats de les Forces Armades de Timor Oriental per protagonitzar una vaga en demanda del seu sou i de millors condicions de treball. Ara, però, buscarien derribar el govern.

El ministre d'Afers Estrangers, José Ramos Horta, ha reconegut que la "situació és crítica i fràgil".
Anar al contingut