Vint fotògrafs retraten el delta de l'Ebre per denunciar-ne l'estat després del Gloria

La iniciativa "I ara què?" exposa el pas del temporal a la platja de la Bassa de l'Arena, a Deltebre

RedaccióActualitzat

Vint fotògrafs han retratat el delta de l'Ebre després del pas del temporal Gloria i han deixat les seves imatges al costat de les destrosses. Aquestes instantànies han servit d'inspiració per a una acció fotogràfica que s'ha fet a la platja de la Bassa de l'Arena, a Deltebre.

Els vint participants han volgut denunciar la inacció de les institucions per resoldre el despreniment de sediments. La mirada dels fotògrafs és de resistència davant les inclemències temporals que han afectat el delta.

"La meva fotografia és de la part interior del Delta, hi ha set pins que per mi són l'al·legoria que seguim drets."

També comenten el nefast estat del Delta per la quantitat de residus de plàstic que la mar està retornant. La finalitat del projecte és conscienciar sobre la fragilitat del delta. Un grup de 500 ciutadans de Deltebre han recollit un total de 3.000 quilograms de residus aquesta setmana.

La zona més afectada és a la desembocadura, als municipis de l'Ampolla, Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. Tots tres municipis estudien demanar de forma conjunta la declaració de zona catastròfica.

Crisi sense precedents

Des de l'alcaldia de Deltebre, Lluís Soler declara que calen accions urgents i contundents perquè aquest temporal "no té precedents" i la situació és "dramàtica de forma exponencial":

"Vivim una situació d'emergència total. El Delta ja no està per a bones intencions. Està per a accions contundents i efectives que marquin una línia a l'agenda institucional catalana i espanyola d'emergència absoluta."

 

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut