El Pol tenia un bony darrere l'orella i van utilitzar tots els recursos terapèutics del centre (CCMA)

Vint anys d'oncologia pediàtrica: "Mai et penses que el teu fill tindrà càncer"

Coneixem els casos del Pol i la Mar, tractats a Sant Joan de Déu, que estrena laboratori

RedaccióActualitzat

L'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha estrenat un nou laboratori d'oncologia infantil. Des del primer moment van tenir clar que els càncers pediàtrics són diferents dels que tenen els adults, i que, per tant, requereixen un altre tractament.

Actualment, no només s'ha consolidat aquesta idea, sinó que els 20 anys de recerca que han fet han donat fruits, salvant i millorant vides. De fet, és l'únic centre de recerca l'Estat que es dedica específicament al càncer pediàtric.

Un equip de TV3 ha visitat les noves instal·lacions i n'ha parlat amb els responsables del centre i amb pacients que han passat per aquest centre, com la Mar. Li van diagnosticar un tumor quan encara no havia ni nascut, i va ser la primera pacient a qui van aplicar un nou sistema predictiu: treure-li el tumor i que el càncer desaparegués sol, sense cap tractament. 

O el Pol, que va entrar-hi amb dos anys perquè li havien trobat un bony darrere l'orella. En ell van utilitzar tots els recursos terapèutics: cirurgia, quimioteràpia, radioteràpia i va ser el primer al món a fer un assaig d'una immunoteràpia. 7 anys després, ja només fa controls anuals. 

Aquest és el vídeo del Telenotícies que ho explica:


 
ARXIVAT A:
SalutCiènciaMenorsInvestigadors catalansInfància
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut