Una criatura en una escola bressol.
Una criatura en una escola bressol.
Toronto

Vinculen la falta de records dels primers anys de vida a l'elevat nivell de producció de neurones en aquesta etapa

Científics de la Universitat de Toronto han descobert que l'ésser humà no recorda la primera etapa de la vida per l'elevat nivell de producció de neurones. Segons l'estudi, això afecta la memòria en els primers anys de vida esborrant els records de la ment. Per contra, amb el pas dels anys augmenten els records.

RedaccióActualitzat
Un nou descobriment científic podria resoldre un misteri que ha planat al llarg dels temps entre els experts: el perquè de l'amnèsia que tenim dels primers anys de vida. I és que científics de la Universitat de Toronto han descobert que l'ésser humà no recorda els primers anys de vida per l'elevat nivell de producció de neurones durant aquesta etapa. Segons el seu estudi, tot i que la formació de noves cèl·lules cerebrals sigui clau per augmentar la capacitat cognitiva i per aprendre, aquest nivell de producció de neurones afecta la memòria en els primers anys de vida esborrant els records de la ment, de la mateixa manera que amb el pas dels anys augmenten els records amb la reducció de la producció de neurones.

La neurogènesi o formació de neurones noves a l'hipocamp, la regió del cervell clau per a l'aprenentatge i el record, arriba al seu nivell màxim abans i després del naixement. En canvi, durant la infantesa i l'edat adulta la seva producció comença a decaure.

Per fer l'estudi, els autors van utilitzar ratolins vells i molt joves. En els animals adults, l'equip va descobrir que augmentar la neurogènesi després de la formació de la memòria era suficient per oblidar. Per contra, els científics van trobar que disminuir la formació de neurones en els ratolins molt joves provocava que l'amnèsia no arribés a donar-se.

Davant d'aquests resultats, un dels autors de l'estudi, Paul Frankland, ha explicat: "Creiem que el nostre estudi comença a explicar per què no tenim memòria aquests primers anys. Abans dels quatre o cinc anys tenim un hipocamp molt dinàmic que no pot emmagatzemar informació de forma estable".
Anar al contingut