Villarejo informava Rajoy, segons un comissari investigat per la Kitchen

García Castaño, un dels principals sospitosos de la trama d'espionatge a Bárcenas, diu també que un altre policia informava De Cospedal

RedaccióActualitzat

El comissari José Manuel Villarejo informava Mariano Rajoy, aleshores president del govern espanyol, del resultat de les seves investigacions sobre l'operació Kitchen.

Així ho explica, almenys, Enrique García Castaño, comissari jubilat de la Policia Nacional investigat per la trama Kitchen, en la declaració que ha fet davant del jutge Manuel García Castellón, de l'Audiència Nacional.

TV3 ha tingut accés als àudios de la declaració de García Castaño, realitzada a petició pròpia, en què confessa que l'operació Kitchen, efectivament, va existir.

Diu que va ser l'aleshores número 2 del Ministeri de l'Interior, Francisco Martínez, secretari d'Estat de Seguretat, qui va demanar-li que trobés les proves, suposadament en mans de Luis Bárcenas, extresorer del Partit Popular, que demostraven la implicació del partit en la caixa B i les donacions i els pagaments realitzats en diner negre.

GARCÍA CASTELLÓN: "L'objecte d'aquest operatiu era investigar el patrimoni del senyor Bárcenas a l'estranger, si tenia testaferros i si tenia comptes fora?"

GARCÍA CASTAÑO: "Aquesta és la part que se'm transmet a mi pel DAO [director adjunt operatiu], però l'altra part que se'm transmet, pel Ministeri de l'Interior, era, en realitat, descobrir si el senyor Bárcenas s'havia endut alguns discos durs de la seu del Partit Popular en què apareixien el finançament que havia rebut el PP de donacions, els pagaments en B que s'havien fet i els pagaments que es rebien de donacions i tota aquesta mena de coses."


García Castaño assegura també que ell va lliurar "en mà" a Martínez l'abocament del contingut dels mòbils i l'iPad de Bárcenas.

Antic cap de la UCAO, la Unitat Central de Suport Operatiu, García Castaño, que és un dels principals sospitosos de la Kitchen, explica que l'ara excomissari Villarejo va passar a formar part de l'operació Kitchen algú, "m'imagino que una autoritat política" ho va ordenar a Eugenio Pino, aleshores director adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional.

 

María Dolores de Cospedal, a Madrid, el novembre de l'any passat (Europa Press)


García Castaño diu que no sap qui era aquesta "autoritat política", però que, en qualsevol cas, Villarejo informava Rajoy de les seves indagacions. Ho feia, això sí, a través d'intermediaris.

"El senyor Villarejo tenia la seva línia de comunicació política. Els temes que treballava, ell n'informava a través dels seus  camps el president del govern. Les coses que han sortit publicades, les sabia el president del govern."


Si Rajoy era informat pel comissari Villarejo, una altra persona de la cúpula del PP d'aquell temps, la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, també presidenta de Castella-La Manxa, era informada per qui podria ser considerat el número 2 de l'operació Kitchen, Andrés Gómez Gordo, també comissari de la Policia Nacional.

"La part que faig jo... em converteixo en... de tercera regional. Jo veia que hi havia un primer nivell, que era el senyor Gómez Gordo, que despatxava -crec jo que despatxava- amb la presidenta de la comunitat de Castella-La Manxa."


Es dona la circumstància que Gómez Gordo aleshores no estava a la policia, on va reingressar més tard, sinó que, segons García Castaño, treballava directament a sou de De Cospedal.


Fernández Díaz demana la retirada de la imputació

Mentrestant, també ha transcendit que Jorge Fernández Díaz, aleshores ministre de l'Interior, responsabilitza el seu número 2, Martínez, de manipular els missatges que l'incriminen en el cas d'espionatge a Bárcenas.

 

Jorge Fernández Díaz, ara fa un any, a Madrid (Europa Press/Jesús Hellín)


Fernández Díaz també ha demanat al jutge del cas que se li retiri la imputació, perquè, assegura, no té cap responsabilitat ni coneixement de la trama parapolicial.

ARXIVAT A:
CorrupcióPPMariano Rajoy
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut