L'expresident Mariano Rajoy a la presentació d'un llibre de Jorge Fernández Díaz, el 2019

Villarejo implica Rajoy en el cobrament de sobres en B en una gravació

Converses interceptades per la Unitat d'Afers Interns de la Policia recullen les acusacions de Villarejo contra l'expresident

AgènciesActualitzat

L'excomissari José Manuel Villarejo va comentar en una de les converses que li van ser intervingudes que "La Moncloa" l'havia enviat a visitar l'exvicepresident del govern Rodrigo Rato, qui, segons la seva versió, reconeixia que havia "trincat sobres".

I afegia: "Pero davant meu hi havia [Mariano] Rajoy amb un altre sobre."

"Tinc Rato immortalitzat dient-me que l'altre trincava!", indica en una de les converses recollides per la Unitat d'Afers Interns de la Policia als informes que consten al sumari del cas Kitchen sobre l'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas per trobar documents comprometedors per als dirigents del partit.

D'acord amb el sumari, Villarejo es va referir a aquesta conversa amb Rato com a mínim dos cops, una amb la periodista Ana Rosa Quintana i el seu marit Juan Muñoz i l'altra el gener de 2017, en la qual participen l'advocat Javier Iglesias, l'empresari Adrián de la Joya i el comissari José Luis Olivera, aleshores al capdavant del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

En aquesta última, Villarejo, enfadat pel tracte que està rebent pel govern del PP després dels favors que assegura haver-los fet, exposa als seus interlocutors la informació que suposadament tindria per fer mal al govern.

Exemple d'això és aquesta conversa amb Rato, exvicepresident del govern de José María Aznar, quan encara no havia estat condemnat pel cas de les targetes "black". Justament avui dimarts transcendia que l'Audiència Nacional havia acordat absoldre Rato per la sortida a borsa de Bankia.

"Mediàticament, aquesta conversa és molt graciosa... Fitxa't amb el pollastre que s'ha muntat amb la tonteria del ministre parlant amb l'altre i tal, mira la que s'ha muntat... Això com a mínim provoca que hi hagi eleccions", deia Villarejo.

Una de les peces clau en aquesta fase del procés és l'exsecretari d'estat de Seguretat Francisco Martínez, les declaracions del qual han dut la Fiscalia a demanar la imputació de l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i l'antiga número dos del PP María Dolores de Cospedal.

ARXIVAT A:
CorrupcióPPJosé Manuel VillarejoMariano Rajoy
Anar al contingut