Villarejo hauria cobrat "molta pasta" de fons reservats per l'Operació Catalunya
José Manuel Villarejo, Eugenio Pino i Marcelino Martín Blas

Villarejo hauria cobrat "molta pasta" de fons reservats per l'Operació Catalunya

Segons avança La Vanguardia, l'excomissari de la Policia Nacional reconeix que van pagar-li per investigar dirigents independentistes

RedaccióActualitzat

L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo hauria cobrat grans quantitats de diners dels fons reservats per investigar els dirigents independentistes catalans i mirar d'obtenir-ne informació sensible que pogués ser utilitzada per desacreditar-los.

Així ho confessa Villarejo en una conversa amb una persona de la seva confiança que aquest dilluns publica el diari La Vanguardia

La conversa, gravada per ell mateix, hauria tingut lloc fa dos anys, el febrer de 2017, mesos abans de ser detingut. Villarejo compleix presó preventiva des del novembre del 2017.

L'empresonament de Villarejo, però, no ha impedit, en aquest temps, l'aparició de diversos enregistraments que han marcat l'actualitat política espanyola.

 

José Manuel Villarejo, excomissari de la Policia Nacional, en presó provisional des de finals de 2017

 

Les informacions publicades han fet trontollar la cúpula del banc BBVA, han involucrat el ministeri de l'Interior en l'intent de desacreditar l'extresorer del PP Luis Bárcenas i van precipitar la caiguda política de Dolores de Cospedal.

L'excomissari assegura que va cobrar "molta pasta" de l'aleshores responsable d'afers interns de la Policia Nacional, Marcelino Martín Blas, que ha negat els fets.

"Marcelino m'ha pagat molta pasta perquè ell era qui manegava la pasta de Catalunya, d'allò altre, de tal. Jo, què tinc? Doncs fins i tot fotocòpies dels bitllets, esclar!"


L'excomissari també explica que Martín Blas li pagava amb bitllets de 500 i 100 euros, sense justificar les despeses, i que encara li deuen entre 50.000 i 60.000 euros.

Es dona la circumstància que Martín Blas va comparèixer, el juliol de 2017, en la comissió del Parlament que investigava la guerra bruta contra l'independentisme, cosa que va negar.

 

Marcelino Martín Blas, exresponsable d'afers interns de la Policia Nacional, durant la seva compareixença a la comissió del Parlament en què va negar l'existència de la denominada Operació Catalunya

 

La feina encarregada a Villarejo formaria part de la denominada Operació Catalunya, posada en marxa quan Jorge Fernández Díaz era ministre de l'Interior amb Mariano Rajoy.

 

L'exdirector adjunt operatiu de la Policia Nacional Eugenio Pino amb l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i l'excap de la policia Ignacio Cosidó (EFE)

 

Rajoy va nomenar com a número dos de la Policia Nacional Eugenio Pino, considerat el creador de la denominada "policia patriòtica" que havia de combatre l'independentisme des de les clavegueres de l'Estat.

 

Eugenio Pino, exnúmero dos d'Interior, durant la seva compareixença en la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya del Congrés dels Diputats

 

Entre les feines realitzades per Villarejo, segons va confessar ell mateix a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela el novembre de 2017, hi ha la captació de l'empresari Javier de la Rosa i de l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, perquè declaressin contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva família.

ARXIVAT A:
Procés catalàJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut