El comissari jubilat José Manuel Villarejo, durant la compareixença a la comissió d'investigació del cas Kitchen (EFE/Chema Moya)
El comissari jubilat José Manuel Villarejo durant la compareixença a la comissió d'investigació del cas Kitchen (EFE/Chema Moya)

Villarejo diu que van injectar hormones femenines al rei emèrit per abaixar-li la libido

En la comissió del Congrés dels Diputats que investiga el cas Kitchen, el comissari jubilat assegura que es considerava "un problema d'estat" que Joan Carles I fos "tan ardent"

Actualitzat

El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha assegurat que, en determinats sectors, es considerava "un problema d'Estat" que el rei Joan Carles fos "tan ardent". Per això, se li van injectar "hormones femenines" i "inhibidors de testosterona" per "rebaixar-li la libido".

Villarejo ho ha dit al Congrés dels Diputats en resposta al diputat d'Esquerra Gabriel Rufián:

"- I vostè parla que fins i tot s'ha arribat a suggerir injectar hormones a segons qui per fer segons què. A qui es refereix, per exemple?

- Al rei emèrit.

- Al rei emèrit es va plantejar injectar-li hormones?

- Ho van fer: hormones femenines i inhibidors de testosterona, etc. Per rebaixar-li la libido perquè es considerava un problema d'Estat que aquest senyor fos tan... diguem-ne ardent, per dir-ho així."


Villarejo ha comparegut aquest dimecres en la comissió del Congrés dels Diputats que investiga el cas Kitchen, l'operatiu suposadament orquestrat pel Ministeri de l'Interior per espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

L'amiga del rei Corinna Larsen havia explicat a Villarejo que a Joan Carles l'havien medicat amb hormones femenines "per treure-li la força", segons consta en una de les gravacions del policia retirat. "Li han tret tot, ni podia estar amb una dona", deia Larsen.

El rei Joan Carles I, en una imatge d'arxiu
El rei Joan Carles I en una imatge d'arxiu (Europa Press/Legan P. Mace)


SMS amb Rajoy i reunions amb Cospedal

El comissari jubilat també ha reiterat que s'enviava missatges amb l'aleshores president del govern espanyol, Mariano Rajoy. I, amb coneixement de Rajoy, va tenir una reunió a la seu del carrer Génova amb la llavors secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i un advocat dels populars, amb l'objectiu d'estudiar la documentació sensible que podria estar en disposició de Bárcenas.

En resposta al PSOE, el comissari ha xifrat en "tres o quatre" les vegades que va parlar amb Rajoy, tot i que ha dit que mai va mantenir-hi una "conversa" sobre l'extresorer del PP: "Amb Rajoy vaig tenir un parell de trobades. No és el mateix que estigui parlant amb Cospedal i baixi el president i em digui 'què tal, a treballar' i se'n vagi. No és una reunió", ha explicat.

Ha defensat que aquesta és la manera que tenia l'aleshores president del govern de demostrar que ell era "al darrere" de l'operació. Pel que fa a l'intercanvi de SMS, ha apuntat que Rajoy li feia preguntes "concretes" per si hi havia alguna novetat sobre Bárcenas i ell es limitava a respondre "sí" o "no".

Rajoy, durant el congrés del PP gallec, el juliol passat
Rajoy, durant el congrés del PP gallec, el juliol passat (Europa Press/César Arxina)


Villarejo ha lamentat que, després que el detinguessin, li treiessin les agendes i les "notes informatives d'intel·ligència", un fet que pensa que afecta el seu dret de defensa i la capacitat de respondre "amb tot luxe de detalls" les preguntes que li han fet els grups en la compareixença. El policia ha assenyalat el jutge instructor, la Fiscalia, el CNI i Afers Interns de la Policia com a culpables d'això.

Fent servir una de les seves peculiars metàfores, el comissari jubilat ha reiterat la necessitat de poder disposar d'unes notes on hi ha les "proves" que podria utilitzar en defensa seva:

"Jo no soc el càncer, jo soc l'aprenent de l'ajudant del cirurgià que vol extirpar el càncer. Vostès tenen aquest càncer allà i, si no ho resolen, tindran sempre problemes."

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoBorbonsMonarquiaCasa Reial espanyola
Anar al contingut