Els fons reservats i el PP
Villarejo diu que va organitzar i dirigir l'operació Catalunya, seguint ordres de Fernández Díaz (EFE)

Villarejo diu que Fernández Díaz va ordenar l'operació Catalunya i Rajoy, la Kitchen

Assegura que el moviment independentista és un muntatge del "clan Pujol" per amagar els seus problemes

RedaccióActualitzat

Noves revelacions, aquest dimarts, sobre l'anomenada operació Catalunya.

José Manuel Villarejo, excomissari de la Policia Nacional, assegura que Jorge Fernández Díaz, aleshores ministre de l'Interior, va encarregar-li una operació per desmuntar el moviment independentista català. Una operació, admet, que es va pagar amb fons reservats.

"Jo vaig organitzar-la i dirigir-la", diu en una entrevista al diari El País, després de rebre "instruccions polítiques" de Fernández Díaz durant diverses reunions.

El motiu? Segons Villarejo, el govern espanyol "estava preocupat per la deriva que estava agafant" l'independentisme.

Villarejo, d'altra banda, assegura que el moviment independentista és un muntatge del "clan Pujol" per distreure l'atenció pública dels seus problemes amb la justícia.

I afirma que Fernández Díaz va arribar a negociar amb Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, a partir de la informació obtinguda amb l'operació Catalunya.

A més, l'excomissari s'atribueix el mèrit d'haver aconseguit que presentessin denúncies contra els Pujol persones que fins aleshores no s'havien atrevit a fer-ho.


Rajoy, darrere la Kitchen

L'exministre de l'Interior, en canvi, no seria, segons Villarejo, l'ideòleg de l'operació Kitchen, d'escoltes a Luis Bárcenas, extresorer del Partit Popular, perquè "no tenia capacitat" per decidir una cosa d'aquest abast.

La Kitchen, assegura, ve "de molt més amunt" i apunta a Rajoy, i es mostra convençut que l'expresident del govern espanyol acabarà sent imputat per aquest afer.

L'excomissari sosté que també ha fet "moltíssimes coses" per al PSOE, i que, per això, els socialistes i el PP han vetat la seva compareixença a la comissió parlamentària d'investigació de la Kitchen.


"Un solucionador de problemes"

Preguntat per les clavegueres de l'Estat, Villarejo diu que "actuen per un bé superior", i posa com a exemple pagar diners a terroristes per alliberar periodistes segrestats.

I afegeix: "Amb la mare i amb la pàtria, amb raó o sense, s'hi ha d'estar al costat."

Diu que ell ha fet "moltes coses" "pel bé superior" i que "les tornaria a fer". I es defineix com "l'element que tots els governs, d'esquerres o de dretes, han entès que era un solucionador de problemes".

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
Anar al contingut