Villarejo diu que el CNI va ignorar un avís de "possible risc" d'atemptat a Barcelona

Una font "molt important" hauria advertit d'un atac com el del 17A el CNI, que no ho va considerar "fiable"

Redacció/ACNActualitzat

L'excomissari José Manuel Villarejo ha assegurat davant del jutge que el Centre Nacional d'Intel·ligència, el CNI, tenia un avís d'un confident de l'atemptat del 17A a la Rambla abans que passés, i que no li va donar credibilitat.

Villarejo ha dit que es tractava d'una font "molt important" que va avisar del "possible risc" d'atemptat a Barcelona, "com va passar lamentablement després a la Rambla".

El CNI va dir que no era "fiable" perquè abans havia treballat per a ells, però en realitat era un "espia marroquí", ha afirmat Villarejo en la declaració com a acusat en el judici per calúmnies i denúncia falsa contra l'excap del CNI Félix Sanz Roldán.

 

Villarejo també ha afirmat que el 2015 va plantejar la possibilitat d'infiltrar una font que avisava que alguns imams a Catalunya "podien ser membres dels serveis secrets marroquins". Finalment, no es va fer.
           
Villarejo ha dit que ell ho va plantejar en notes internes de treball, que són en els seus arxius personals i suposa que ja es deuen haver eliminat, "com tantes altres coses que molesten". L'excomissari ho ha dit quan explicava per què acusa Sanz Roldán d'haver filtrat a un diari una fotografia obtinguda en una operació antiterrorista en la qual havia participat com a agent encobert.

Villarejo ha afirmat que només el CNI pot haver filtrat aquesta imatge.


La implicació del CNI

Les sospites per diferents filtracions al CNI han planat sobre la investigació dels atemptats des d'aquell 17 d'agost del 2017.

El 2019, el diari Público revelava que l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, considerat el cap de la cèl·lula, hauria estat en contacte amb els espies espanyols fins al mateix dia de les accions terroristes.

En el judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils que s'està fent a l'Audiència Nacional no s'investiga si hi ha vincles entre el CNI i l'imam de Ripoll, ja que es va considerar que "no era necessari."

Però el paper del CNI inevitablement ha sonat durant les sessions del judici. Un testimoni, el president d'una mesquita belga, va assegurar que l'imam de Ripoll deia que el CNI el controlava.


Villarejo, assegut al banc dels acusats

L'excomissari José Manuel Villarejo ha afrontat aquest divendres el seu primer judici, amb el testimoni de Corinna Larsen per videoconferència. Villarejo està acusat de denúncies falses contra l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán, entre altres qüestions, per haver dit en una entrevista de televisió que l'exdirector del CNI havia amenaçat Corinna Larsen de mort quan, segons l'acusació, això no era cert.

Per la seva banda, Corinna Larsen ha acusat l'exdirector del CNI Sanz Roldán d'amenaçar-la perquè no divulgués informació compromesa del rei Joan Carles, a qui situa al darrere de l'espionatge que va patir. L'excomissari Villarejo assegura que va ser el CNI qui va posar els mitjans per gravar la seva conversa amb l'examant de l'emèrit.

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoAtemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut