La defensa de l'excomissari demana ajornar el judici fins al setembre (Europa Press/Carlos Luján)

Villarejo demana un ajornament del judici del cas Tàndem per un vessament cerebral

La seva defensa diu que el comissari jubilat té paràlisi en un ull, visió doble, forts mals de cap, fotofòbia i atordiment generalitzat

Redacció/AgènciesActualitzat

La defensa del comissari José Manuel Villarejo ha demanat a l'Audiència Nacional un ajornament de les últimes sessions del judici del cas Tàndem, aquest mes de juliol, on havia de declarar.

El motiu és que el comissari jubilat ha tingut un accident vascular cerebral que li ha provocat paràlisi en un ull. La seva defensa ha demanat que se suspenguin les sessions fins al setembre perquè al·lega que no està en condicions d'afrontar-les amb normalitat.

Assegura que l'excomissari té afectada la vista i pateix una "greu cefalea", que el va portar a ser ingressat d'urgències en un hospital de Madrid fa una setmana. En concret, diu que té "visió doble, la parpella de l'ull dret caiguda, forts mals de cap que irradien cap a l'ull dret, fotofòbia, que li impedeix estar en zones il·luminades i un atordiment generalitzat".

En l'escrit, la seva defensa assegura que els metges li recomanen repòs i evitar situacions emocionals o d'esforç significatiu durant tres mesos, i demana que el visiti un metge forense al setembre, abans de reprendre les sessions.

El cas Tàndem jutja una trama de suposat espionatge contra el cònsol de Letònia a Barcelona i el president de la Plataforma pro Seleccions Catalanes Xavier Vinyals, per encàrrec de particulars, empresaris i un despatx d'advocats. Villarejo s'enfronta a 83 anys de presó per aquest cas.

El comissari Villarejo arribant a l'Audiència Nacional el passat 14 de juny (Europa Press/Carlos Luján)

Sessions clau

L'advocat de Villarejo, Antonio José García Cabrera, considera que la setmana de l'11 al 14 de juliol és "clau" en aquest judici, perquè és quan les defenses presentaran les conclusions definitives i comencen els informes de les acusacions i defenses. I recorda que Villarejo, tot i ser el principal encausat, també fa d'advocat codefensor, i no estarà en "les condicions de salut necessàries per col·laborar en la seva pròpia defensa".

 

ARXIVAT A:
EspionatgeJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut