Documentació de l'Ajuntament de Villar de Cañas.
L'Ajuntament de Villar de Cañas és un dels vuit aspirants a acollir el magatzem nuclear.
Villar de Cañas

Villar de Cañas renuncia al 50% dels diners del cementiri nuclear per quedar-se'l

Villar de Cañas, un dels 8 municipis aspirants a acollir el Magatzem Nuclear Centralitzat, renuncia al 50% de les ajudes econòmiques lligades al cementiri nuclear per tal de quedar-se'l. Així ho ha decidit per unanimitat el consistori en un ple municipal on ha aprovat renunciar a la meitat de les aportacions econòmiques que comportaria la ubicació d'aquesta instal·lació. Això significa deixar d'ingressar un total de 72 milions d'euros durant 60 anys. Recordem que entre els candidats a tenir aquest magatzem hi ha el municipi d'Ascó, a la Ribera d'Ebre.

Actualitzat
El ple de l'Ajuntament de Villar de Cañas ha aprovat que si finalment és elegit per acollir el cementiri nuclear renunciarà al 50% de les aportacions anuals que li correspondrien per fer-se càrrec d'aquesta instal·lació. Això significa que deixarà de rebre 72 milions d'euros per al projecte del Magatzem Nuclear Centralitzat (ATC) i el seu centre tecnològic associat.

El consistori ha explicat que el ple de la localitat de Conca ha adoptat aquest acord per unanimitat en una sessió extraordinària celebrada dimarts, a la qual han assistit sis regidors, un menys del total que integra la corporació. Poc després, ha anunciat que renuncia "a la quantitat d'1.200.000 euros anuals, cosa que suposa, al llarg dels seixanta anys de permanència inicial de l'asil nuclear, el total de 72 milions d'euros".

Des del municipi han recordat que "a dia d'avui, totes les comunitats autònomes en les quals hi ha un municipi candidat han manifestat la seva oposició que l'ATC s'instal·li al seu territori", però que entre els veïns de la població, agrupats en la plataforma "Sí que volem l'ATC a Villar de Cañas", hi ha un consens a favor d'acollir el cementiri.
Anar al contingut