Madrid

Villalobos demana davant de Rajoy llibertat de vot en la reforma de l'avortament

No ha estat l'única que ha alçat la veu en contra de la reforma Gallardón de la llei de l'avortament. Monago també ha al·ludit al tema, mentre que Rajoy ha demanat centrar-se a parlar de portes enfora de la recuperació econòmica, com ha dit que ell mateix farà.

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del Congrés, Celia Vilallobos, ha aprofitat la primera reunió de l'any del comitè executiu del PP per demanar davant del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, llibertat de vot per als diputats del PP en la reforma de la llei de l'avortament.

El tema no figurava a l'ordre del dia, però ja abans de l'inici de la reunió, a l'entrada de la trobada de la cúpula del partit, diversos dirigents territorials, com Esperanza Aguirre o Alícia Sánchez-Camacho, n'han parlat per defensar-la després que s'han filtrat les discrepàncies internes que han aflorat en el si del partit arran del projecte impulsat per Gallardón.

Aleshores, tant Vilallobos com el president d'Extremadura, José Antonio Monago, han esperat a escoltar la primera intervenció de Rajoy i, en comprovar que el president espanyol no treia el tema, han plantejat obertament la qüestió.

Coneguda per no tenir pèls a la llengua, Villalobos, segons han informat fonts assistents a la trobada, ha llançat aquesta petició. Seguidament, Monago també ha mostrat la seva disconformitat amb la reforma. Monago, que en el seu moment va declarar que "Ningú pot obligar ningú a ser mare", ha apel·lat a la recerca d'un major consens en la tramitació de l'avantprojecte.

Rajoy ha acabat demanant als dirigents del PP que dediquin els seus esforços amb vista al pròxim any a parlar de la recuperació econòmica com ell mateix ha anunciat que pensa fer.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut