Pla americà del regidor d'urbanisme de Vilanova i la Geltrú, Gerard Llobet, explicant en una projecció els canvis inclosos en el Pla General. I…
Pla americà del regidor d'urbanisme de Vilanova i la Geltrú, Gerard Llobet, explicant en una projecció els canvis inclosos en el Pla General. Imatge del 6 de juliol de 2016 (horitzontal)

Vilanova i la Geltrú permetrà l'obertura d'hotels en edificis patrimonials del centre de la ciutat

ACN Vilanova i la Geltrú.-Vilanova i la Geltrú autoritzarà l'obertura de nous hotels als edificis patrimonials del centre de la ciutat, gràcies a la modificació inicial del Pla General aprovada al darrer Ple. Amb aquest canvi, s'eliminen les restriccions d'allotjament hoteler que hi havia des de 1981 a diversos barris de la ciutat, on s'hi havien prioritzat els usos comercials. Així, ara es permetrà la implantació de nous hotels a tota la ciutat. En concret, aquests establiments podran tenir un màxim de 16 habitacions, amb la intenció de "regenerar i potenciar el centre històric", segons ha destacat aquest dimecres el regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet. D'altra banda, l'Ajuntament ha enllestit el Catàleg de Masies, Cases Rurals i altres construccions de sòl no urbanitzable, on hi ha una trentena de finques on es facilitarà l'obertura de nous establiments turístics i d'oci.

La modificació inicial del Pla General per permetre l'obertura de nous hotels al centre de Vilanova afecta, sobretot, tota la zona de la dreta de la Rambla Principal. Alhora, també repercuteix a la part superior de l'esquerra de la Rambla i a petites zones dels barris de la Vilanova Vella i de la Geltrú. Són àrees que concentren pràcticament tots els edificis patrimonials de la ciutat, fet que ha destacat el regidor Gerard Llobet, confiant que els nous usos facilitin el futur d'aquestes finques. "S'ha detectat que són edificis amb un manteniment complicat, i pensem que incorporar l'ús hoteler ajudarà a fer viable i rendible la seva rehabilitació", ha explicat, destacant també la generació de llocs de treball directes i indirectes que es poden crear.L'objectiu final és ampliar les actuals 380 places hoteleres que hi ha a Vilanova, repartides en 8 hotels. Amb tot, Llobet ha matisat que ara mateix no hi ha cap projecte sobre la taula, i ha admès que es tracta d'una modificació amb previsió de futur per resoldre les restriccions que hi havia al centre i facilitar així els tràmits als inversors que puguin interessar-se en la ciutat. Així, ha assegurat que "no vindrà un allau d'hotels però es facilita el planejament davant les oportunitats que arribin en un futur". La previsió és que l'aprovació de la modificació del Pla General sigui definitiva aproximadament d'aquí a un any.Nous usos per a les masiesParal·lel a l'impuls dels hotels a la zona urbana, Vilanova facilitarà també l'obertura d'establiments turístics als afores de la ciutat. Per això ha enllestit el Catàleg de Masies, Cases Rurals i altres construccions de sòl no urbanitzable, on recull una trentena de finques per aplanar les gestions de cara a la implantació d'allotjaments de turisme rural, restaurants, cases de colònies o hotels. Alhora, la inclusió en el Catàleg també permetrà que aquestes finques puguin destinar-se a residències de Tercera Edat.El regidor Gerard Llobet ha subratllat que es vol "donar una segona vida" a aquests masos, els quals ha reconegut que tenen dificultats de manteniment, sobretot per l'abandonament de l'activitat agrícola durant les darreres dècades. "Ens interessa no perdre les masies de Vilanova", ha afegit.

Anar al contingut