Vilagrà pressiona COE i Moncloa: "La candidatura amb l'Aragó està en un punt de no retorn"

El govern demana obrir una altra etapa i reivindica que una candidatura liderada per Catalunya seria "potent" i amb "possibilitats de guanyar"

RedaccióActualitzat

La proposta d'una candidatura conjunta amb l'Aragó està en un "punt de no retorn". Així ho veu la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que considera "complicadíssim" arribar a un acord amb el govern de Javier Lambán, a qui acusa d'haver-se guiat per criteris polítics.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera ha demanat "tancar aquesta etapa i obrir-ne una altra":

"Nosaltres sempre havíem dit que s'havien d'explorar totes les alternatives i òbviament tot el plantejament que ha fet l'Aragó, tornant a fer sorgir l'anticatalanisme i les disputes territorials, no aporta res de bo."


En aquest sentit, el govern vol que es valori una candidatura liderada per Catalunya en col·laboració amb altres estats, i pressiona tant el Comitè Olímpic Espanyol (COE) com el govern espanyol, assegurant que seria una candidatura "potent" i amb "possibilitats de guanyar".

"Tenim un ministre d'Esports del PSC, que és Miquel Iceta, i crec que ell no es deixarà perdre l'oportunitat de tenir opcions de tenir una candidatura olímpica."


Vilagrà ha insistit que "fa temps que estem preparats". "Ens hem guanyat la posició perquè hem treballat de forma seriosa durant temps i no entendríem que aquesta opció no estigués sobre la taula", ha assegurat, i ha explicat que de moment només hi ha hagut converses informals amb el COE sobre aquesta possibilitat.

"Molt tranquil·la" respecte al decret de la consulta

Respecte al decret llei aprovat al març per donar cobertura legal a la consulta sobre els Jocs al Pirineu, la consellera de la Presidència ha dit que està "molt tranquil·la". Això, després que La Moncloa i la Generalitat hagin obert un procés negociador perquè, segons el govern espanyol, el decret pot plantejar un conflicte competencial.

Vilagrà ha recordat que la llei està "en vigor" i que la consulta a la tardor es convocarà "en virtut d'aquesta llei".


Stop JJJOO denuncia el govern

Paral·lelament, la plataforma Stop JJOO ha denunciat aquest dimecres a l'Oficina Antifrau, al Consell de l'Audiovisual de Catalunya i al Síndic de Greuges l'anunci que fa setmanes que el govern va llençar a favor de la candidatura olímpica. Un anunci que ja no s'emet.

L'organització, contrària a la celebració dels jocs, acusa l'executiu de vulnerar la neutralitat institucional de la llei catalana de consultes. 

Núria Sauquillo, portaveu d'aquesta plataforma, ha donat per fet que la candidatura "s'enfonsarà" i ha reclamat que es faci públic el cost que ha tingut la campanya. 

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsJocs Olímpics Hivern consulta
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut