Pla mitjà de Laura Vilagrà en la reunió amb l'Associació Catalana de Micropobles a Vilada. Imatge del 16 de juliol de 2021 (Horitzontal)
Pla mitjà de Laura Vilagrà en la reunió amb l'Associació Catalana de Micropobles a Vilada. Imatge del 16 de juliol de 2021 (Horitzontal)

Vilagrà es reuneix amb l'Associació de Micropobles per traslladar el compromís del Govern amb els municipis més petits

Actualitzat

ACN Vilada.-La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s'ha reunit aquest divendres amb membres de l'Associació de Micropobles de Catalunya a qui els ha traslladat el compromís del Govern amb els municipis més petits. "Sempre estarem al seu costat", ha afegit. Durant la reunió, s'han tractat temes com l'infrafinançament dels ajuntaments, la diversificació de l'economia, la necessitat de crear noves oportunitats laborals per als joves o les dificultats per accedir a les línies de subvenció. "Volem ser un govern municipalista, molts dels consellers hem estat alcaldes o regidors i sabem perfectament de què se'ns parla quan se'ns parla de la problemàtica del món rural", ha subratllat. La reunió s'ha fet a Vilada perquè es volia fer fora de Barcelona.

L'Associació de Micropobles de Catalunya representa municipis amb menys de 500 habitants. En total, sumen una població de poc més de 80.000 persones, però en canvi gestionen un terç del territori català. "Han de gestionar amb molts pocs recursos i amb molt poca gent una bona part del país sencer", ha reconegut Vilagrà.

Anar al contingut