Captura d'imatge d'una de les recreacions amb ulleres de realitat virtual en un itinerari turístic a Vilafranca del Penedès. Imatge del 4 …
Captura d'imatge d'una de les recreacions amb ulleres de realitat virtual en un itinerari turístic a Vilafranca del Penedès. Imatge del 4 de març del 2019 (horitzontal)

Vilafranca del Penedès recrea l'edat mitjana amb ulleres de realitat virtual

ACN Vilafranca del Penedès.-La ruta turística medieval de Vilafranca del Penedès incorporarà ulleres de realitat virtual a partir del proper cap de setmana. El giny permet conèixer com eren a l'edat mitjana tot l'entorn de la plaça Jaume I -amb la basílica, el Palau Reial i altres edificis històrics emmurallats- mentre també es pot descobrir el convent de Sant Francesc, que segles enrere era d'orde mendicant. El viatge virtual complementa així una de les rutes més exitoses de la ciutat. "Ara que hem vist durant el Mobile World Congress que el món és del 5G, nosaltres no podem quedar-nos només amb l'explicació d'un guia que estigui molt ben documentat", ha apuntat aquest dilluns la regidora de Turisme, Dolors Rius, destacant la importància d'incorporar el nou giny com a reclam turístic.

En el cas de la visita a la plaça Jaume I i tot l'entorn de la basílica de Santa Maria, el tour virtual encapçalat per un guia medieval converteix l'espai en un gran camp on s'hi van construint els nombrosos edificis històrics que l'envolten, la majoria dels quals encara es conserven. Pel que fa al claustre de Sant Francesc, un monjo detalla l'origen de l'espai a través d'un salt segles enrere. Els dos recorreguts es poden seguir en català, castellà o anglès.Tot i que inicialment el projecte arrenca amb dos indrets, l'Ajuntament també treballa en introduir una recreació medieval de la plaça de la Vila. En aquest cas, la regidora Dolors Rius confia que l'espai estarà disponible durant els propers mesos i augura que la visita virtual podria incorporar un repàs històric que inclogués també l'època modernista i arribés fins l'actualitat, amb la recreació de diades castelleres.Les noves ulleres de realitat virtual es poden utilitzar amb inscripció prèvia a les visites guiades organitzades per la Regidoria de Turisme durant nou diumenges al llarg de l'any -a un preu de 9,5 euros-, o bé a través dels grups coordinats per empreses privades que ofereixen rutes turístiques. Com a prova pilot, l'Ajuntament també obre la possibilitat de llogar-les per 3 euros a títol individual, en un servei disponible només els diumenges al matí.Les rutes turístiques a través de les ulleres les ha definit l'empresa Imageen, que també mostra els recorreguts virtuals des de l'app de telefonia mòbil que la companyia té a les plataformes IOs i Android. Aquesta app inclou actualment visites 2.0 a Tarragona, on Imageen va impulsar ara fa un any les rutes històriques virtuals als edificis icònics de la ciutat.

Anar al contingut