La sisena sessió del judici del procés coincideix amb la vaga del 21F a Catalunya
La sala del Suprem on se celebra el judici del procés (EFE)

La sisena sessió del judici del procés coincideix amb la vaga del 21F a Catalunya

La sessió d'aquest dijous començarà amb la declaració de l'exconseller d'Empresa i Coneixement Santi Vila

RedaccióActualitzat

Aquest dijous es preveu que la sisena jornada del judici del procés comenci amb la declaració de l'exconseller d'Empresa i Coneixement Santi Vila. És possible que aquest mateix dijous també declarin l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

L'objectiu del president del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, és començar dimarts que ve amb la declaració dels testimonis, com el de Mariano Rajoy. Per complir aquest calendari, Sànchez, Cuixart i Forcadell haurien de declarar abans.

 

Com que Marchena ja ha assegurat que aquest divendres no hi haurà sessió, només queda l'opció que s'habiliti dilluns que ve perquè Sànchez, Cuixart i Forcadell declarin a temps perquè pugui començar l'interrogatori dels testimonis el dimarts 26.

 

Interactiu relacionat: Les claus del judici


Acusacions i peticions de penes

La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat acusen Vila de malversació i desobediència. La Fiscalia demana 7 anys de presó i 30.000 euros de multa i l'Advocacia de l'Estat demana els 7 anys de presó però no exigeix cap multa econòmica.

A Sànchez i Cuixart els acusen de rebel·lió i sedició. La Fiscalia demana per a ells dos 17 anys de presó i l'Advocacia de L'Estat en demana 8.

Pel que fa a Forcadell, també se l'acusa de rebel·lió i sedició. La petició de pena de la fiscalia és de 17 anys de presó i la de l'Advocacia de l'Estat, 10.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut