Barcelona

Vila diu que els pressupostos confirmen que "el model de la relació entre Catalunya i Espanya està esgotat"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller de Territori i Sostenibilitat lamenta que l'Estat s'entesti a estendre l'alta velocitat

RedaccióActualitzat

Els pressupostos del govern del PP per l'any que ve augmenten la inversió a Catalunya, però la deixen molt per sota del seu PIB. Des del govern català, els pressupostos es consideren insuficients i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha dit en declaracions a "El Matí de Catalunya Ràdio" que la inversió a Catalunya és insuficient i demostra que "el model de la relació entre Catalunya i Espanya està esgotat" i que és "fatigant i improductiu" intentar assolir acords per desencallar projectes estratègics pel país.

Segons el conseller, "s'ha cronificat un abandonament que prioritzava altres temes i castigava Catalunya". "Històricament, el govern espanyol ha convertit les infraestructures en una qüestió política on mai han prioritzat els criteris econòmics ni d'optimització dels recursos", ha lamentat.

Així, Vila retreu al Ministeri de Foment que continuï "entossudit" a estendre l'alta velocitat i s'oblidi un altre cop de les inversions en rodalies de Renfe. "Les prioritats estan desenfocades", ha conclòs.

El conseller també ha criticat la tria que ha fet el Ministeri a l'hora de pressupostar les obres del Corredor Mediterrani.

Sobre la polèmica per la connexió del Tramvia per la Diagonal de Barcelona, el conseller de Territori precisa que la decisió és de l'Ajuntament i alerta que no tindria sentit tornar a fer-hi obres quan tot just s'acaba de remodelar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut