Vila, Borràs i Mundó fan una crida al diàleg i defensen la seva innocència

La Fiscalia demana per als ex consellers 7 anys de presó per malversació i desobediència i una multa de 30.000 euros

Actualitzat

Els darrers acusats que han parlat en l'últim torn de paraula han sigut els exconsellers Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó. La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat els acusen de malversació i desobediència al Tribunal Constitucional per haver convocat el referèndum de l'1 d'octubre.

El primer a declarar ha sigut Santi Vila, que ha defensat que va actuar sempre fidel a les seves conviccions i també "fidel respecte la legalitat i la Constitució", una cosa que ha defensat "en privat i en públic" tot i "els pals que ha rebut" per aquest motiu.

L'ex conseller d'Empresa i Coneixement creu que "no va ser ingenu al creure que seria possible l'acord entre la Generalitat i el govern espanyol" i s'ha referit al testimoni d'Urkullu per explicar que "no es van donar les condicions de confiança" per evitar el desenllaç del procés.

Vila ha criticat les tesis del fiscal Javier Zaragoza i l'ha acusat de "construir una línia argumental" perquè, tal com ha remarcat, "enlloc estava escrit que les coses acabessin com van acabar."

 

Borràs ha assegurat el referèndum es va fer "sense cap despesa pública"

 

L'ha seguit Meritxell Borràs, ex consellera de Governació, que ha subratllat que el referèndum es va fer "sense cap despesa pública" per evitar "exposar els funcionaris". Tot i que no està acusada de rebel·lió, ha negat que durant l'octubre de 2017 hi hagués violència ni un clima d'insurrecció, una declaració que "no fa per ella" sinó per la resta d'acusats.

L'últim a parlar ha sigut Carles Mundó, ex conseller de Justícia, que s'ha referit al judici del procés com un "fracàs de la política" i ha criticat que s'hagi convertit "en un conflicte penal". Mundó, advocat de professió i expolític, ha subratllat que aquest judici "no fa cap favor a la política i en res ajuda la justícia". Mundó ha fet una crida al diàleg, ha assegurat estar "convençut que hi ha temps de buscar una solució" i ha demanat als jutges que "la sentència contribueixi a la solució".

 

Mundó, advocat i expolític, s'ha referit al judici del procés com un "fracàs de la política"

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut