Membres d'Amnistia Internacional i de Hatter, una ONG que promou els drets LGTBIQ+, protesten davant el Parlament d'Hongria (Reuters/Marto…
Membres d'Amnistia Internacional i de Hatter, una ONG que promou els drets LGTBIQ+, protesten davant el Parlament d'Hongria (Reuters/Marton Monus)

Viktor Orbán restringeix la venda a Hongria de llibres infantils de temàtica LGTBIQ+

Nou pas en la deriva ultraconservadora del govern hongarès, que ha retallat drets i ha fet créixer considerablement l'homofòbia al país

El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ha emès un decret que restringeix la venda de llibres infantils amb temàtica homosexual, en línia amb la llei contra la publicitat de continguts LGTBIQ+ al país.

La llei, que ha impulsat el partit d'Orbán, Fidesz, va ser aprovada al juny pel Parlament hongarès. Aquesta llei ha rebut dures crítiques de la Unió Europea per censora i discriminatòria, però això no ha frenat Viktor Orbán a l'hora de tirar-la endavant.

El nou decret assenyala, específicament, que els llibres infantils que "descriguin una desviació respecte de la identitat de gènere concebuda en el naixement, o descriguin un canvi de gènere, o popularitzin l'homosexualitat", entre altres condicions, no podran mostrar-se als aparadors o exhibir-se clarament a l'interior de les llibreries.

A més, estarà prohibit vendre aquests llibres a 200 metres d'escoles o esglésies i s'hauran d'embolicar abans de sortir de la botiga perquè no se'n vegi la coberta pel carrer.

La regla dels 200 metres és la mateixa que s'aplica a l'exercici de la prostitució, per la qual no es podran oferir serveis sexuals a aquesta distància d'institucions educatives i religioses.

El decret entrarà en vigor d'aquí 30 dies, segons l'anunci de la gaseta oficial hongaresa.

A l'últim informe sobre l'homofòbia al món que ha elaborat l'Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex (ILGA World) es denuncien les restriccions a les llibertats del col·lectiu impulsades per la llei a Bielorússia, Lituània, Rússia i Turquia, Moldàvia, Polònia, Ucraïna, Romania i Hongria.

 

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaDrets humansIgualtat de gènereLGTBIQ+
Anar al contingut