Vies tallades, restriccions i rutes escolars anul·lades per la neu a cotes baixes

26 rutes escolars i 355 alumnes afectats per la nevada, sobretot al Moianès i a la Segarra

Actualitzat

A poques hores per a l'inici de la primavera, la neu ha tornat a ser la protagonista en diversos punts de Catalunya on no és habitual, sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre altres zones, la nevada ha afectat també el Vallès, la serra de Collserola i el Baix Llobregat.

Un cop ha acabat l'episodi de nevades més generalitzades, cap a les onze del matí Protecció Civil ha desactivat el pla Neucat.

 

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que el temporal ja és història.

"La nevada a cotes baixes ja ha finalitzat i això ha permès que totes les afectacions viàries s'hagin anat solucionant tant pel que fa a necessitat de cadenes com a restriccions de vehicles pesants."

I és que la intensa nevada a cotes baixes ha obligat a aplicar restriccions: Trànsit ha prohibit la circulació de camions en algunes carreteres fins a primera hora del matí i hi ha hagut diverses vies tallades o bé on calia anar amb cadenes en zones on no és habitual. 

A hores d'ara, encara queden 3 carreteres menors tancades:

 

Durant diverses hores la carretera de l'Arrabassada, la carretera de Vallvidrera i la carretera que va d'Horta a Cerdanyola del Vallès, que travessen la serra de Collserola, han estat tallades al trànsit.

 

 

A més cal circular amb cadenes a la C-142b, a l'accés al Pla de Beret, a la C-28 al Port de la Bonaigua, i  a la BV-5114 a Fogars de Montclús. També a les carreteres l'N-260, entre Sort i Ribera d'Urgellet, i C-37 al Pont d'Armentera, on s'ha restringit el pas als vehicles de 3a categoria.

Aixequen barreres a la C-16

La neu i el glaç ha provocat importants retencions a la C-16, on s'han acabat aixecant les barreres en els dos sentits de la marxa. La retenció ha arribat als 16,5 quilòmetres de retenció entre Terrassa i Sant Cugat en sentit Barcelona a primera hora del matí.

 

 

26 rutes escolars i 355 alumnes afectats per la nevada

La nevada ha obligat a suspendre el transport escolar a diversos punts: ha afectat 26 rutes i 355 alumnes. Per comarques: 

  • Al Moianès: s'ha anul·lat el transport escolar afectant 5 rutes i 69 alumnes
  • A la Segarra, s'han anul·lat les rutes dels instituts de Cervera i de Guissona afectant 212 alumnes
  • Al Pallars Jussà hi ha hagut 19 alumnes afectats per l'anul·lació del transport escolar
  • A l'Alt Urgell,  22 alumnes afectats per l'anul·lació del transport escolar
  • Al Berguedà, alguns serveis s'han fet més tard quan l'estat de la carretera ho ha permès i s'han modificat els punts de recollida de Gósol, Saldes i Vallcebre
  • Al Bages s'han fet dels 72 dels 77 serveis habituals de les línies de transport escolar afectant 33 alumnes
  • Al Vallès Occidental, el servei de transport escolar de l'Escola La Floresta de Sant Cugat, que dona servei a 37 alumnes residents a Les Planes, s'ha fet més tard  i el de Rellinars a l'IES de Vacarisses no s'ha utilitzat
  • Al Barcelonès, el Consorci d'Educació de Barcelona ha suspès el transport escolar d'educació especial que té recorregut per les vies urbanes situades per sobre de la Ronda de Dalt

A més, a Vallvidrera, l'escola Vil·la Joana no ha obert perquè la calefacció s'ha espatllat.

 

El 112 rep 473 trucades

Durant aquest episodi de nevades, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 473 trucades, sobretot a les comarques del Barcelonès i el Vallès Occidental. La majoria de les trucades han estat per afectacions viàries.

Arran de les trucades, els Bombers de la Generalitat han treballat en una quarantena de serveis. La majoria d'incidències, cap d'elles greu, han estat relacionades amb la mobilitat:  retirar arbres o branques caigudes per facilitar la circulació o per ajudar puntualment algun vehicle aturat per la neu.

 

 

Restricció de camions durant la nit

Durant tota la nit, s'ha restringit la circulació de camions a les principals vies del país. La circulació estava prohibida en alguns trams de l'A-2, la C-16, la C-17, la C-37, la C-25 i la C-58, i calien cadenes a l'N-340 entre Vallirana i Vilafranca del Penedès. Abans de les vuit del matí, s'han aixecat les restriccions a la majoria de les vies:

 

Amb tot, encara se'n mantenen a l'A-2 i l'N-340.

 

L'efectivitat de les restriccions per als camions que es van aplicar durant l'última nevada ha convençut Trànsit de la utilitat de la mesura.

 

 

Línies d'autobús, sense servei

Algunes línies d'autobús s'han vist afectades pel temporal de neu durant unes hores. La 102, 111, 118 i 128, sense servei, i la 130, la 185 i la 196 estaven limitades. A hores d'ara continuen sense servei les línies 118 i 128:

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut