Vidreres estudia el futur del correbou després de l'incident amb 19 ferits
El correbou de dissabte de festa major de Vidreres, el dia abans de l'incident amb 19 ferits (ACN)

Els animalistes denunciaran els organitzadors del correbou de Vidreres per la via penal

Els Mossos d'Esquadra investiguen què va passar perquè un vedell saltés a la grada durant el correbou de Vidreres amb el resultat de 19 ferits

RedaccióActualitzat

L'incident del correbou de Vidreres d'ahir, amb 19 ferits, ha revifat les crítiques dels col·lectius animalistes en contra d'aquestes celebracions. Ara, no només ho denunciaran per la via administrativa, sinó que també ho faran per la via penal. És el que Lex Ànima, la primera associació professional a les comarques de Girona per a l'ètica i el progrés en el tracte als animals, ha anunciat avui a través de la seva presidenta, Marina Vall-llosada.

El animalistes consideren que hi ha prou elements per poder denunciar penalment el que va passar a la plaça portàtil on es va celebrar el correbou de Vidreres quan un dels vedells va saltar una tanca i va començar a envestir el públic que seia a les grades:

Ens han arribat diverses proves sobre, que no només ahir sinó també dissabte, van haver-hi una sèrie d'infraccions d'una normativa vigent. Lex Ànima està estudiant de denunciar-ho, no només via administrativa, ja que sabem que s'han infringit una sèrie de preceptes, sinó també per la via penal

Els Mossos d'Esquadra investiguen també les circumstàncies que envolten el que va passar per determinar-ne responsabilitats. Encara hi ha una persona ingressada en estat greu a l'hospital de Girona, de les 19 que van ser ateses. La policia va acabar abatent l'animal en un bosc pròxim a la plaça, perquè no el va poder reduir.

 


El futur del correbou, a debat

El consistori ha fet públic aquesta matinada un comunicat en què lamenta l'accident i ara estudia el futur del correbou. Jordi Camps, alcalde de la població, ha dit que es complien totes les normatives per tirar endavant aquest esdeveniment.

"Estava tot en regla. S'estaven complint totes les normatives perquè es portés a terme aquest esdeveniment."

"Estem en contra del maltractament animal i tampoc volem que la gent estigui patint quan va a la plaça."

 

L'equip de govern de Vidreres es va reunir a última hora d'ahir "d'urgència" amb l'entitat que organitza el correbou per parlar de l'accident, i ha anunciat que, durant els pròxims dies, informaran del futur d'aquest esdeveniment.


L'únic correbou de les comarques gironines

Vidreres és l'únic lloc de les comarques gironines on es continuen celebrant correbous. Fa tres anys es van abolir a Roses, Torroella de Montgrí i Olot. El 2016 també es van suprimir a Badalona i a Vilanova i la Geltrú, que eren els dos que quedaven a les comarques de Barcelona. A la Catalunya central encara es mantenen a Santpedor i a Cardona. A Tarragona, encara hi ha una trentena de municipis que celebren correbous, la majoria a les Terres de l'Ebre.

La llei que regula els espectacles amb bous és del 2010. La van aprovar CiU, ERC, el PP i el PSC.


Impulsar una ILP 

Les associacions animalistes ja han avisat que no es quedaran de braços plegats. Associacions com Lex Ànima estudien també una recollida de signatures per impulsar una ILP, tal com es va fer el 2010. 

Una quarantena d'activistes animalistes i antitaurins es van concentrar ahir a la tarda al centre de Vidreres per denunciar la celebració del correbou de la població.

Text íntegre de la llei que regula els espectacles amb bous

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut