Vídeos quotidians de nenes acaben en llistes sexuals de YouTube (CAC)
Vídeos quotidians de nenes acaben en llistes sexuals de YouTube (CAC)
Barcelona

Vídeos de nenes ballant o fent ioga acaben en llistes sexuals de YouTube

El CAC alerta de la sexualització de vídeos amb menors, penjats per elles mateixes o els pares, i insta YouTube a evitar-ho

RedaccióActualitzat

Vídeos de nenes fent activitats com ballar o jugar a la piscina han acabat en llistes de YouTube de contingut eròtic. Aquestes llistes tenen etiquetes com "Culitos", "Hot teens" (Adolescents calentes), o "All Sizes Tits" (Pits de totes les mides) i s'aprofiten de les imatges que han penjat usuaris sense cap intenció sexual.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha instat el portal d'internet a retirar vuit llistes de reproducció que sexualitzen imatges de menors, moltes de les quals són nenes de curta edat. YouTube ja ho ha fet, però a la plataforma encara es poden trobar llistes semblants.

Els vídeos combinen imatges de menors fent activitats quotidianes i d'adultes en clau eròtica (CAC)


Són vídeos penjats per les mateixes menors o pels seus pares en què es veu nenes i adolescents fent activitats quotidianes com ballar, jugar a la piscina o practicar ioga, però que són reetiquetats per terceres persones i agregats a llistes de reproducció pornogràfiques.

Aquestes llistes combinen les imatges de menors amb vídeos eròtics protagonitzats per dones o bé amb continguts de ficció que recreen o suggereixen relacions pedòfiles.

Vídeos que es viralitzen

El CAC ha llançat l'alerta per vuit llistes de reproducció de YouTube que sumen 488 milions de visualitzacions. Aquestes llistes inclouen 415 vídeos, 275 dels quals estan protagonitzats per menors.

Una característica d'aquestes gravacions és que es fan virals. Per exemple, el vídeo de dues nenes amb banyador en una piscina, inclòs en 10 llistes, com "Panty&bikini", "Pool Sluts" (Putes de piscina) o "Putilles", ha arribat a 10 milions de visualitzacions.

Captures d'una llista que combina imatges d'adolescents ballant amb vídeos eròtics de lesbianes (CAC)

 

Avís a les famílies

El president del CAC, Roger Loppacher, ha denunciat aquesta sexualització i ha alertat també dels riscos que pot suposar penjar aquest tipus de vídeos aparentment innocents.

"Atenció. Volem alertar la ciutadania que quan es pengen determinats vídeos amb menors s'ha d'estar molt alerta perquè després es poden situar en un context diferent i amb un objectiu absolutament diferent, un objectiu poc edificant."

"En el mateix moment que es puja un contingut personal o familiar en una plataforma se'n perd el control, i la imatge dels nostres fills o filles pot acabar, sense saber-ho, en una llista de tipus sexual."

Loppacher ha agraït la celeritat de YouTube a l'hora de retirar les llistes i li ha reclamat que adopti les mesures oportunes per evitar aquesta pràctica.

 

També ha recordat que la plataforma té establert que no està permès el contingut amb participació de persones menors d'edat de caràcter innocent quan es difon amb la intenció de proporcionar plaer sexual.

L'anàlisi del CAC, que s'ha fet entre el juny i el juliol, no ha detectat vídeos d'aquesta mena a les plataformes Dailymotion i Vimeo.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut