Un moment del videojoc "Unrecord" (Studios Drama)
Un moment del videojoc Unrecord (Studios Drama)

És real? El tràiler d'Unrecord reobre el debat sobre l'hiperrealisme dels videojocs

El tràiler d'Unrecord posa sobre la taula que els videojocs han assolit una qualitat d'imatge que fa cada vegada més difícil distingir entre realitat i videojoc

Actualitzat

Un policia ha de resoldre diversos crims i veiem com es mou amunt i avall des de la perspectiva de la càmera corporal de l'agent. És l'argument del videojoc Unrecord, tot i que per l'hiperrealisme de la imatge, és difícil creure que el que veiem no és un escenari de veritat.

Unrecord és un videojoc FPS (les sigles en anglès de "first-person shooter"), és a dir, un joc d'armes de foc en què en el jugador veu l'acció en primera persona.

Aquesta setmana, l'estudi Studios Drama n'ha publicat el tràiler, amb una qualitat d'imatge que sembla treta del món real:


No és el primer videojoc amb una gran qualitat d'imatge: n'hi ha exemples anteriors, com Ghost of Tsushima, The Last of Us II o Forza Horizon 5. Però, amb l'arribada del motor gràfic Unreal Engine 5, el mateix que utilitza actualment Fortnite, els gràfics han arribat a un nivell molt proper a la realitat.

Amb la publicació del tràiler ha quedat clar que els videojocs han arribat a tenir una qualitat d'imatge en què és cada vegada més difícil distingir entre realitat i videojoc.

'Unrecord' és un joc de tirs en què en el jugador veu l'acció en primera persona
Unrecord és un joc de trets en què en el jugador veu l'acció en primera persona (Studios Drama)

Encara no hi ha data de llançament d'Unrecord, però n'hi ha hagut prou amb només un tràiler d'un parell de minuts perquè les xarxes socials s'omplissin de comentaris que destacaven la similitud amb un vídeo de la realitat:


Davant l'enrenou, el compte oficial del joc ha fet un comunicat aclarint que Unrecord no és "un joc de realitat virtual" ni s'han fet servir "vídeos reals" a l'hora de crear-lo.


El creador del joc, el francès Alexandre Spindler, també ha assenyalat que les imatges que s'han fet públiques aquesta setmana no són cap "pre-render", sinó que són gravades d'un joc real.

El mes d'octubre passat, es va fer viral un vídeo que Spindler va penjar a Twitter anunciant que estava treballant en un joc des de la perspectiva d'una càmera corporal. La piulada, que va tenir més de 35.000 retuits, era la gènesi del tràiler que s'ha presentat ara.


Mitjans especialitzats com Xataka fins i tot plantegen una hipotètica combinació entre aquest hiperrealisme i la intel·ligència artificial que podria revolucionar el món dels videojocs.

La qualitat de la imatge de jocs com 'Unrecord' fan difícil distingir entre realitat i videojoc
La qualitat de la imatge de jocs com Unrecord fan difícil distingir entre realitat i videojoc (Studios Drama)
ARXIVAT A:
TecnologiaVideojocs
Anar al contingut