L'eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras en una imatge d'arxiu.
L'eurodiputat del PP Alejo Vidal-Quadras en una imatge d'arxiu.
Brussel·les

Vidal-Quadras a tots els eurodiputats: "L'ofensiva separatista no té res de pacífica ni de democràtica"

En una carta als eurodiputats i grups del Parlament Europeu, el seu vicepresident, el popular Aleix Vidal-Quadras, diu que defensarà "sense vacil·lació" la unitat d'Espanya. Respon així a les crítiques per unes declaracions que va fer demanar la intervenció de la Guàrdia Civil si Catalunya mantenia la consulta sobiranista.

RedaccióActualitzat
El popular Aleix Vidal-Quadras ha tornat a atiar la polèmica sobre el debat independentista que té lloc a Catalunya. En una carta als eurodiputats, el vicepresident del Parlament Europeu afirma, contundent, que "l'ofensiva separatista no té res de pacífica ni de democràtica". A la missiva, Vidal-Quadras es reafirma i reitera les declaracions que va fer la setmana passada en un programa de televisió estatal en què demanava al govern espanyol que anés "preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil" perquè prengués el "poder dels Mossos".

En el seu missatge a la cambra europea, Aleix Vidal-Quadras acusa els independentistes de fer "un atac contra l'ordre constitucional" en un "exercici molt perillós d'ingratitud, insolidaritat i irresponsabilitat, impropi de dirigents polítics europeus amb un mínim sentit de la mesura". El procés que viu Catalunya des de la marxa independentista de l'11 de setembre "no és pacífic perquè liquida el pacte de la transició del 1978, base de la nostra convivència en harmonia i llibertat". I afegeix: "No és democràtic perquè prescindeix de la voluntat del poble espanyol en el seu conjunt, únic subjecte de la sobirania de la nostra nació".

Assenyala també els "governs nacionalistes i malbaratadors de Catalunya" com a responsables d'haver portat la Generalitat "a la insolvència". El polític també acusa el govern d'Artur Mas "d'inventar un inexistent dèficit fiscal entre Catalunya i Espanya i propagar la fantasia que una Catalunya independent seria més rica, quan en realitat s'empobriria dramàticament". En aquest sentit, Aleix Vidal-Quadras afirma que el govern espanyol "ha d'aportar recursos cada any per completar la suma necessària per pagar les pensions i el subsidi d'atur dels ciutadans de Catalunya perquè les cotitzacions recaptades al seu territori no arriben al total que es requereix". "Francament, la incoherència i la pocavergonya dels nacionalistes ha sobrepassat el que es pot aguantar i la paciència té un límit."

Aleix Vidal-Quadras ha enviat aquesta carta als eurodiputats el mateix dia que el president del Parlament Europeu, l'alemany Martin Schulz, ha dit que ha rebut 40.000 cartes de ciutadans molestos amb les declaracions del vicepresident de la cambra europea sobre Catalunya. Schulz ha descartat aplicar cap mesura disciplinària a Vidal-Quadras i ha instat als electors catalans a valorar el seu comportament i les seves declaracions a les urnes.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut